Free Porn
xbporn
24.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένα αφιέρωμα στον π. Γεώργιο Τσέτση στο Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ένα δίπτυχο αφιέρωμα στον μακαριστό Μ. Πρωτοπρεσβύτερο της Μ.τ.Χ.Ε. π. Γεώργιο Τσέτση, παρουσιάστηκε στο Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (29/30 Ιουνίου 2024).

Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Γιώργος Ντόβολος, παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής “Εγνατία Οδός”.

Όπως σημειώνεται στο site της εκπομπής: “Εκτός από ένας καταξιωμένος θεολόγος υπήρξε και ένας δεινός ψάλτης.

Μυήθηκε εξ απαλών ονύχων στο πατριαρχικό ύφος δίπλα στους Θρασύβουλο Στανίτσα και Κωνσταντίνο Πρίγγο ως Κανονάρχος στον πάνσεπτο Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.

Κατόπιν, σπουδαστής διηύθυνε την χορωδία των φοιτητών στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Στη συνέχεια και ως κληρικός στο Σαμπεζύ της Ελβετίας ποτέ δεν εγκατέλειψε την ψαλτική. Συχνά όταν υπήρχαν και άλλοι ιερείς σε μία ακολουθία αυτός αναλάμβανε την διακονία του αναλογίου. Σε όλη του την ζωή δεν έπαψε ποτέ να γράφει και να ψάλλει.

Στα περισσότερα κείμενα του με θέμα την λατρευτική μουσική και τυπικό, προσπαθεί να οριοθετήσει με τρόπο υποδειγματικό το παραδοσιακό ύφος στηλιτεύοντας ενίοτε και τα κακώς κείμενα. Τα τελευταία 20 χρόνια επιδόθηκε με ζήλο, μεταξύ άλλων, και στην ηχογράφηση παραδοσιακών μαθημάτων εκκλησιαστικής μουσικής [στο μεγάλο πρόγραμμα ηχογραφήσεων Εκκλησιαστικής Μουσικής του αείμνηστου Μανόλη Κ. Χατζηγιακουμή]. καθώς και διαφόρων άλλων μελών όπως ερμηνεύονται κατά παράδοση στον πατριαρχικό ναό.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του“.

Ακούστε το πρώτο μέρος του αφιερώματος ΕΔΩ

Το δεύτερο μέρος ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ