Free Porn
xbporn
27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ρεθύμνης Πρόδρομος στα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του Πάμπλο Πικάσο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε, το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024, τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του Πάμπλο Πικάσο στο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, στο νομό Ρεθύμνης της Κρήτης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που έχει τίτλο «Η χαρά της ζωής», και παρουσιάζονται 62 έργα του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη Πικάσο, παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, η κόρη του Πικάσο, Παλόμα Πικάσο, η πρώην Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η αδελφή της Ειρήνη, η πριγκίπισσα Ολύμπια Τορλόνια και προσωπικότητες της πολιτικής και του πολιτισμού: ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, η Γενική Διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανού Barbara Jatta, η Αλίκη Γουλανδρή, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφκσι – Μητσοτάκη, η Μαρία Εμπειρίκου, η Μαρί Δασκαλαντωνάκη, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Αναστασία Τζιγκουνάκη, ο πρόεδρος Φίλων Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, ο πρ. υπουργός Νίκος Σιφουνάκης, και πλήθος επισκεπτών από το εξωτερικό.

Η διεθνής πολιτιστική ακτινοβολία αφορά τον εορτασμό σε έναν χώρο, όπου κλείνει φέτος 40 χρόνια ανασκαφικής έρευνας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και την αγκαλιά, όπως έχει επισημάνει ο καθηγητής κ. Σταμπολίδης, της οικογένειας της Grecotel της κας Δασκαλαντωνάκη του κ. Περαντωνάκη και του κ. Καλαϊτζιδάκη. Τα 62 έργα του Πάμπλο Πικάσο, έχουν «αγκαλιασθεί» με τα μόνιμα εκθέματα του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας αναδύοντας σύμφωνα με την κόρη του Πικάσο, Παλόμα και τον καθηγητή Σταμπολίδη την αέναη και βαθιά απεικόνιση της Χαράς της Ζωής.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ