test
30.6 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Θεία Λειτουργία με αντιμήνσιο τα κόκκαλα ρώσων εισβολέων στην Ουκρανία

Ο προπαγανδιστής του Κρεμλίνου Σεργκέι Καρναούχοφ διηγήθηκε μια άγρια ιστορία για το πώς ένας Ρώσος ιερέας χρησιμοποίησε τα οστά των Ρώσων εισβολέων σε μια ιερή τελετή.

Ο πόλεμος για τη Ρωσία μετατρέπεται σε μια νέα θρησκεία με την ενεργό συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της προπαγάνδας. Ο γνωστός παρουσιαστής στο «Σολοβιόφ LIVE», Σεργκέι Καρναούχοφ, μοιράστηκε στον αέρα της εκπομπής μια άγρια ιστορία για το πώς ένας Ρώσος ιερέας χρησιμοποίησε τα πτώματα των νεκρών εισβολέων σε μια ορθόδοξη ιεροτελεστία.

«Μια ενδιαφέρουσα στιγμή. Υπήρξε ένα περιστατικό στο μέτωπο. Ο ιερέας είπε ότι αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα: του τελείωσε η Θεία Κοινωνία και δεν είχε μαζί του αντιμήνσιο (στην Ορθοδοξία, ένα καθαγιασμένο ύφασμα με λείψανα αγίων, στο οποίο τελείται η Θεία Λειτουργία – σ.σ.). Και έπρεπε να ετοιμάσει τη Θεία Κοινωνία για να κοινωνήσει τη διμοιρία πριν περάσουν στην επίθεση, στην έφοδο… Και ξαφνικά, λέει, σηκώθηκε την αυγή, ο ήλιος ανέτελλε, ήταν νωρίς το πρωί και είδε ότι η γη έλαμπε… κυριολεκτικά. Είπε ότι τα οστά των δικών μας παιδιών που είχαν σκοτωθεί κατά καιρούς (και ο πόλεμος ήταν στον τρίτο χρόνο του), γέμιζαν όλο αυτό το χωράφι. Τα τανκς περνούσαν από πάνω τους, (…), αυτά τα μικρά λευκά κόκκαλα έλαμπαν ήδη στον ήλιο. Στο τέλος, συνειδητοποίησε ότι καθένας από αυτούς τους άντρες (…) δεν πέθανε απλώς, αλλά ήταν άγιοι! (…) Με την έννοια της Εκκλησίας, άγιοι! Και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία εκεί. Ακούμπησε το ποτήρι στο έδαφος και είπε: “Αυτό δεν είναι γη, αυτό είναι αντιμήνσιο”. – Και όταν λέμε ότι ο πόλεμος είναι ιερός – αυτό δεν είναι σχήμα λόγου», είπε ο Καρναούχοφ.

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος και μπλόγκερ Ντένις Καζάνσκι σχολίασε αυτή την προπαγανδιστική ιστορία. Είναι σοκαρισμένος από το γεγονός ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διολισθαίνει στον απόλυτο σατανισμό. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ίδιοι οι προπαγανδιστές παραδέχονται ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για τα σώματα των νεκρών στρατιωτών της – κανείς δεν τα συλλέγει από το πεδίο της μάχης.

«Φυσικά, δεν θα έπρεπε να με εκπλήσσει καμία κολασμένη εκπομπή στη ρωσική τηλεόραση, αλλά αυτό είναι σκέτος σατανισμός και νεκρομαντεία. Κάποιοι Ρώσοι στρατιώτες ευλογούνται με τεμάχια άλλων πτωμάτων να οδεύουν προς το θάνατο. Οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι δεν υπήρχαν απώλειες μιλούν τώρα για πεδία γεμάτα με τα οστά Ρώσων στρατιωτών, των οποίων τα σώματα δεν έχουν συλλεχθεί για χρόνια, αλλά απλά συνθλίβονται από τα τανκς. Και όλα αυτά δεν γράφονται από κάποιους περιθωριακούς μπλόγκερ. Πρόκειται για την κρατική τους προπαγάνδα. Όλα αυτά σε βάρος του ρωσικού προϋπολογισμού», σημείωσε ο Καζάνσκι.

Πηγή: https://www.dialog.ua/war/297806_1720009640

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ