test
30.3 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ο Κρήτης Ευγένιος στους Αγίους Πάντες στο Μόναχο της Γερμανίας

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων στο Μόναχο της Γερμανίας.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, το οποίον προσφώνησε με θερμούς λόγους ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Σιώμος.

Στην πανήγυρι της Ενορίας των Αγίων Πάντων Μονάχου συμμετείχαν αρκετοί ιερείς, μεταξύ των οποίων και ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης, και πολλοί πιστοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος παρακολούθησε τις εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες πήραν μέρος μουσικά συγκροτήματα από την Κρήτη και χορευτικές ομάδες με παραδοσιακούς χορούς.

“Είμαστε υπερήφανοι που κρατάτε στο εξωτερικό ζωντανές τις παραδόσεις μας, που κρατάτε την Κρήτη μας ως σημαία πολύ υψηλά” είπε με συγκίνηση ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους ομογενείς, στους εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων τους οποίους και ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και πολλοί Γερμανοί, φίλοι των ομογενών, με τους οποίους αντάλλαξαν ευχές, ενώ εντυπωσιάστηκαν από τα κρητικά έθιμα και βίωσαν την παραδοσιακή φιλοξενία. Επιτυχία επίσης σημείωσε και η εκδήλωση συναυλία που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (29/6), παραμονή των Αγίων Πάντων, μετά τον εσπερινό από την χορωδία “Μελωδία.”

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ