test
33.4 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Ο Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος στους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους Φερίκιοϊ

Κοινότητα Αγ. Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε, η μνήμη της Σύναξης των Αγίων Δώδεκα ενδόξων και Πανευφήμων Αποστόλων, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό της Κοινότητας μας.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Επόπτου της Περιφέρειας μας. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος ενοριτών αλλά και γενικότερα ομογενών από την Πόλη παρά το ότι αρκετοί απουσίαζαν για τις θερινές διακοπές τους. Ο Μέγας Σύγκελλος π. Ιάκωβος Κρότσακ κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στους τιμώμενους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους.

Μετά την απόλυση ο Πατριαρχικός Επόπτης, αφού εν συντομία αναφέρθηκε στην μεγάλη συνεισφορά των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στο να εκχριστιανιστεί η Οικουμένη και να λυτρωθεί από την πλάνη της ειδωλολατρείας, μετέφερε στην συνέχεια τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και συνεχάρη τον Ιερατικώς Προϊστάμενο, Αρχιμ. π. Λάζαρο Θεοδοσίου, καθώς και την Εφοροεπιτροπή της Κοινότητας μας, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο αυτής, Άρχοντα Έξαρχο, κ. Κωνσταντίνο Σανταλτζίδη, καθώς και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών αυτής, εξαίροντας τις άοκνες προσπάθειες τους για το έργο που επιτελείται στην Κοινότητα.

Στο τέλος καλωσόρισε τον παρευρισκόμενο Εξοχώτατο πρώην Υπουργό Παιδείας της Ελλάδος και συμπολίτη μας, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου για την παρουσία του.

Επίσης ο Σεβ. Πατριαρχικός Επίτροπος ευχήθηκε στον εορτάζοντα τα ονομαστήριά του Εντιμ. κ. Απόστολο Ντόβα, φωτογράφο της Κοινότητας μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πλούσια εορταστική δεξίωση στην διπλανή Κοινοτική αίθουσα.

Στον πανηγυρικό μετ´αρτοκλασίας εσπερινό της εορτής της Κοινότητας μας, χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, ο οποίος μετά το πέρας του εσπερινού, ομίλησε καταλλήλως για το νόημα της εορτής ευχαριστώντας παράλληλα τον Πατριαρχικό Επίτροπο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, κ. Στέφανο, Επόπτη της Περιφέρειας μας, δια την πρόσκληση να προστεί του πανηγυρικού εσπερινού της εορτής. Απέδωσε επίσης ο Θεοφιλ. θερμές ευχαριστίες στον πάντα παρόντα δραστήριο Πρόεδρο της Κοινότητας μας, Άρχοντα Έξαρχο, Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνο Σανταλτζίδη. Έλαβαν μέρος, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος, Αρχιμ. π. Λάζαρος Θεοδοσίου, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του ι.ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Προπόδων Ταταούλων, Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Φιλόθεος Κελεπούρης, και ο Διάκονος της Περιφέρειας μας π. Παντελεήμων Κιοσέ. Απέδωσαν υπέροχα τους εόρτιους ύμνους οι μουσικολογιώτατοι ιεροψάλτες του Ιερού μας Ναού κ. Σπυρίδων Μέριανος και κ. Συμεών Σολταρίδης.

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στον αύλειο χώρο, κατάλληλα προετοιμασμένη με την φροντίδα της γραμματέως της Κοινότητας μας και μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών αυτής, Ευγεν. Δίδος Αγγελικής Χαβιαροπούλου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ