Free Porn
xbporn
24 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Λευκάδα (24 Ιουνίου 2024)

πηγή: ilefkada.gr

Στον Άγιο Ιωάννη στο Λιβάδι Καρυάς ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Κάπου εκεί στο σούρουπο της 24ης Ιουνίου 2024, ο Οικομενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι της Καρυάς, όπου με μεγάλη συγκίνηση και δέος τον υποδέχτηκε ο ηγούμενος της Μονής, π. Χριστοφόρος Αραβανής.

“Ήταν όνειρο ζωής να σας συναντήσω”, είπε ο στην προσφώνησή του ο π. Χριστοφόρος. Μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το ίδιο το Μοναστήρι ο Παναγιώτατος μας γνώρισε και τους συνεργάτες που τον συνοδεύουν. Φυσικά μίλησε για τον π. Βοσπόριο, αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου που έζησε την παιδική του ηλικία στην Λευκάδα και οι αναμνήσεις του είναι γεμάτες αγάπη.

Τα δώρα που προσφέρθηκαν στον Πατριάρχη είχαν όλα σημείο αναφοράς την καρσάνικη βελονιά με τον πρόεδρο του συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ να χαρίζει στον Παναγιώτατο ένα κεντημένο στυαρό με καρσάνικη βελονιά.

Ακολούθησε δείπνο.

Στα Λαζαράτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Απόγευμα, 24.6.2024, στα Λαζαράτα Λευκάδας. Όλο το χωριό αλλά και επισκέπτες περίμεναν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να φτάσει στην πλατεία στα Λαζαράτα. Χθες λίγο μετά οχτώ τον υποδέχτηκαν με συγκίνηση και χωρίς να μπορούν να πιστέψουν ότι ο επικεφαλής της εκκλησίας μας επισκέπτεται τα πανέμορφα Λαζαράτα.

Ο Πατριάρχης έκανε μικρή στάση πριν καταλήξει στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στο Λειβάδι της Καρυάς όπου τον υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Σφακιωτών, Νίκος Λάζαρης.

Ο π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος τον προσφώνησε ενώ μικρές λευκαδίτισσες νύφες του προσέφεραν λουλούδια. Στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε και στη σχέση του Πατριαρχείου με τις άλλες Εκκλησίες αλλά και στην πατρίδα του την Ίμβρο.

Μετά την προσφορά δώρων στον Παναγιώτατο αναχώρησε για το Λιβάδι.

Πατριαρχικά Τρισάγια σε τάφους Μητροπολιτών της νήσου

Νωρίς τo απόγευμα χθες (24.6.2024) ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο έφτασε στο κοιμητήριο της Λευκάδας. Εκεί αφού τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Λευκάδας, Ξ. Βεργίνης, κατευθύνθηκαν στην εκκλησία του Κοιμητηρίου για την σεμνή υποδοχή του και αμέσως μετά βρέθηκε στους τάφους των Μακαριστών Δωροθέου και Νικηφόρου.

Ο Παναγιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση με συγκίνηση τιμώντας έτσι τους μακαριστούς Μητροπολίτες, που άφησαν τη δική τους ιστορία στην Λευκάδα.

Παρόντες εκτός από τους κληρικούς ήταν  η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Ζ. Μακρή, ο βουλευτής Λευκάδας, Θαν. Καββαδάς, ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής, ο αντιπεριφερειάρχης, Αν. Δουβίτσας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ