test
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Η πανήγυρις της Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου

Μεγαλώνυμος Κοινότης Σταυροδρομίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στις 24 Ιουνίου 2024 στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Τριάδας της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου, έναν από τους λαμπρότερους της Ορθοδοξίας στην Πόλη, η εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Στον ιστορικό αυτό ναό της Ρωμιοσύνης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, κ. Στεφάνου, τον οποίο υποδέχτηκαν ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράραντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τράλλεων, κ Βενιαμίν. Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν επισκέπτες από το εξωτερικό καθώς και ομογενείς από την Πόλη.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας προσφώνησε τον Πατριαρχικό Επίτροπο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο καλωσορίζοντάς τον στην Κοινότητα και εξήρε το έργο που συντελείται σ’ αυτήν.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Μεγαλωνύμου Κοινότητας, κ. Γιώργος Παπαλιάρης, κατέθεσε τα σέβη του και τόνισε την ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στο μέχρι τώρα έργο της Εφοροεπιτροπής κάνοντας λόγο για την ανοικοδόμηση των κελιών στον αυλόγυρο του Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, τις εργασίες διαμόρφωσης στο σχολείο του Νανέ σε ξενώνα και την ανέγερση οικοδομής σε Κοινοτικό οικόπεδο. Ευχαρίστησε τους δωρητές, κυρίως τον αειμνήστο ομογενή Γιάννη Θεοδώρου για την παραχώρηση διαμερίσματος, αλλά κι όσους προσφέρουν στο Συσσίτιο και στο Δημιουργικό Εργαστήρι Αγίας Τριάδας. Βέβαια η Κοινότητα δηλώνει παντιοτρόπως τη στήριξή της στα Ομογενειακά σχολεία καθώς και την συμμετοχή μαθητών σε κατασκηνωτικά προγράμματα στον Άγιο Ανδρεα Αττικής. Τέλος ως Πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ ο κ. Παπαλιάρης ενημέρωσε σχετικά με την κατασκευή σπιτιών στη σεισμόπληκτη περιοχή της Αντιόχειας. Όλα πάντα σε πνεύμα συνεργασίας με τα μέλη της Εφοροεπιτροπής.

Τέλος ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος μετέφερε τις ευχές της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για το έργο που επιτελούν.

Επισκέπτες και Ομογενείς φιλοξενήθηκαν στον αύλειο χώρο του ναού, όπου η Εφοροεπιτροπή παρέθεσε δεξίωση με ποικιλία κερασμάτων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ