test
33.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (11-22 Ιουνίου 2024)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση, το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Εντιμ. κ. Δημήτριο Κουρέτα, Καθηγητή Πανεπιστημίου, με την σύζυγό του Ευγεν. Δρ. Χαριτίνη Νέπκα, Ιατρό.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Γενικού Πρόξενου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Πόλη Εντιμ. κ. Johannes Regenbrecht, παρέστη, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που παρέθεσε με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του στην Πόλη, στους κήπους του Γενικού Προξενείου.

Ακροάσεις (11-20 Ιουνίου)

Την Εφορεία της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, η οποία Τον προσεκάλεσε στην επικείμενη πανήγυρη της Μονής.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, με κληρικούς της εκκλησιαστικής επαρχίας του.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ζήτησε τις σεπτές Πατριαρχικές ευχές για τα πρόσφατα ονομαστήριά του. 

Τους Οσιωτ. Ιερομονάχους Νικόδημο Παντοκρατορινό και Μωυσή Ξενοφωντινό και την Οσιωτ. Μοναχή Ιακώβη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, με μοναχές της περί αυτήν Αδελφότητος.

Όμιλο διατελεσάντων μαθητών της Ι. Θεολογικής Σχολής Χάλκης, υπό τον Πρόεδρο της Εστίας Θεολόγων Χάλκης και φίλων αυτής, Εντιμολ. Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Νικόλαο Ξεξάκη, Ομότιμ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στην Πόλη Εντιμ. κ. Vassil P. Valchev. 

Τον Εντιμ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Βουλευτή, Γενικό Γραμματέα Δ.Σ.Ο., με τους Εντιμ. κ.κ. Κωνσταντίνο Μυγδάλη και Goran Trpchevski, Σύμβουλο και συνεργάτη της Δ.Σ.Ο. αντίστοιχα.

Τον Διευθυντή της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Ελλογιμ. κ. Δημήτριο Ζώτο, με τους εφετινούς αποφοίτους της, στους οποίους απένειμε, κατά παλαιά παράδοση, επιστήθιο σταυρό εις ευλογία και ενίσχυση για την ευόδωση της μελλοντικής τους πορείας.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, κατά την εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους κ. Αγαθονίκου, η οποία τελέστηκε από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024.

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, στο Συλλείτουργο   που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, στον νέο Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, στις 11 Ιουνίου 2024.

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, κατά την τελετή αποφοίτησης των τελειοφοίτων του Ζωγραφείου Λυκείου, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024.

Από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο Αμανατίδη, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, σε εκδήλωση του “Αθλητικού Συλλόγου Πέρα”, με αφορμή τη λήξη των εορτασμών της εκατονταετηρίδος από την ίδρυσή του, που πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Καισάριο Χρόνη, Αρχειοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά τη βάπτιση του τέκνου του ζεύγους Χρήστου και Χριστίνας Δαφνοπατίδη, που τελέστηκε στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξίαρχων Μ. Ρεύματος, την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024.

Από τον Πανοσιολ. Τριτεύοντα κ. Βαρνάβα, κατά την τελετή αποφοίτησης των τελειοφοίτων του Λυκείου της Ζαππείου Σχολής, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024.

Από τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Επιφάνιο Kamianovych, στην Μπομοντιάδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωγραφείου, σε εστιατόριο της Πόλεως, την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024. 

Από τον Ιερολ. Διάκονο κ. Κωνσταντίνο Μαυρομάτη, στη θερινή εορτή του Δημιουργικού Εργαστηρίου Αγίας Τριάδος, που πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του, την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024.

Από τον Εντιμολ. Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα κ. Παντελεήμονα Βίγκα, στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Ειρήνη και βιώσιμη ανάπτυξη”,  που διοργάνωσαν το “Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα” και το “Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ”, το διήμερο 17-18 Ιουνίου, στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ