test
28.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μουσική εκδήλωση στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Στην κατάμεστη αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» του Ωδείου Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Κυριακής, 16ης Ιουνίου 2024, μία ακόμη επετειακή εκδήλωση, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου.

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρεθύμνης, παρουσιάζοντας πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με το γενικό τίτλο «Όταν Ελλήνων μουσικές στον κόσμο ταξιδεύουν…», «ταξίδεψε» το πολυπληθές ακροατήριο με όμορφα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, τα οποία, όπως σημείωσε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην αποφώνησή του, «έφθασαν μέχρι τον ουρανό, ως εύοσμο θυμίαμα στην επέτειο των Αγίων μας».

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμά την κ. Ισιδώρα Χαλκιαδάκη, η οποία έχει τη μουσική διεύθυνση και διδασκαλία της Χορωδίας και συνόδευσε τους καλλίφωνους χορωδούς στο πιάνο, καθώς και όλα τα επίλεκτα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρεθύμνης, για την υπέροχη αυτή παρουσίαση.

Στον χαιρετισμό της, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, συγκινημένη, συνεχάρη επίσης τη Χορωδία και απηύθυνε δημοσίως την πρόσκληση η εν λόγω μουσική εκδήλωση να πραγματοποιηθεί προσεχώς και στη γενέτειρα των Αγ. Τεσσάρων Μαρτύρων, τις Μέλαμπες του Δήμου Αγίου Βασιλείου Νομού Ρεθύμνης.

Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ