Free Porn
xbporn
28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ειδήσεις από την Μητρόπολη Πριγκηποννήσων (13 Ιουνίου 2024)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, την παρελθούσα Κυριακήν του Τυφλού, 9ην Ιουνίου, εχοροστάτησε εις τον Μητροπολιτικόν Ι. Ναόν του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου, κατά την τελεσθείσαν Θείαν Λειτουργίαν, μετά το πέρας της οποίας παρηκολούθησε, παρουσία πολλών εκπαιδευτικών εκ της πόλεως ημών, μεταξύ των οποίων και η κα Ευαγγελία Ρόγκα, Σύμβουλος  Εκπαιδεύσεως, την επί τη λήξει του Σχολικού έτους, μουσικοχορευτικήν εκδήλωσιν των ολίγων μαθητών της Κοινοτικής Σχολής Πριγκήπου, την οποίαν συντόνισε και εδίδαξε η Εκπαιδευτικός κα Βαρβάρα Κερεμετσίδου.

Ο Ποιμενάρχης μας, εις το τέλος της παιδικής εκδηλώσεως εξέφρασε τα πατρικά του αισθήματα με πολλήν συγκίνησιν.

Εξάλλου, ο Σεβ.Μητροπολίτης μας, προχθές Τρίτην, 11ην Ιουνίου, επί τοις ονομαστηρίοις της Α.Θ. Παναγιότητος, του Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, συνεχοροστάτησε μετά πλειάδος Ιεραρχών, κατά την εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ του Φαναρίου τελεσθείσαν εόρτιον Θείαν Λειτουργίαν, προεξάρχοντος του εορτάσαντος Παναγιωτάτου Πατριάρχου ημών, δεχθέντος μετά την  Θ. Λειτουργίαν εις ιδιαιτέραν ακρόασιν την ενταύθα Ιεραρχίαν του Θρόνου, επί υποβολή εορτίων σεβασμάτων και ευλαβών ευχών.

Και χθές,12ην ιδίου, εορτήν της Αποδόσεως του Αγίου Πάσχα,ο Ποιμενάρχης μας, εχοροστάτησεν εν τω Μητροπολιτικώ Ι. Ναώ του Αγίου Δημητρίου, κατά τον Εσπερινόν τηςΘείας Αναλήψεως του Κυρίου, και πρό αυτού, κατά την Ι. Ακολουθίαν της Θ’ του Πάσχα, προέστη δ’ εν αυτώ, και κατά την σημερινήν Θείαν Λειτουργίαν της Μεγάλης ταύτης εορτής, καθ’ ήν παρέστη συμπροσευχόμενος πολυμελής όμιλος ευλαβών προσκυνητών εκ Ζακύνθου, υπό την ηγεσίαν του εκ των Εφημερίων της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Κονίδη, προς τους οποίους απηύθυνε θερμούς λόγους πατρικής αγάπης και ευχαριστιών δια τους εκφρασθέντας λόγους σεβασμού και τιμής προς το πρόσωπόν του.

Σημειωτέον,ότι ο Ποιμενάρχης μας,κατα την παρελθούσα Κυριακήν,9ην Ιουνίου, εξέτασεν επί τόπου την συνεχιζομένην με ταχείς ρυθμούς ριζικήν ανακαίνισιν του ιστορικού Κοινοτικού Σχολικού κτιρίου της Πριγκήπου, το οποίον θα χρησιμοποιήται και ως πολιτιστικόν Κέντρον, διαθέτον και Εκκλησιαστικόν Μουσείον υπό την ονομασίαν των Μεγ. Ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Αθανασίου και Μαρίνης Μαρτίνου.

Ο Ποιμενάρχης μας, επ’ ευκαιρία, συνεχάρη τον δραστήριον εργολάβον του έργου, κ. Βασίλειον Πορίδην, γόνον της Πριγκήπου και εκ των αποφοίτων του Σχολείου τούτου.

Ι. Μητρόπολις Πριγκηποννήσων,

13 Ιουνίου 2024

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ