Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκπρόσωποι της Μονής Μπίγκορσκι στα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι

Το περασμένο διήμερο, στις 10 και 11 Ιουνίου, όταν η Εκκλησία του Θεού, σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο, εορτάζει τη μνήμη των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, καθώς και της Παναγίας μας Θεοτόκου, προς τιμήν της θαυματουργής της Αγιορείτικης εικόνας του «Ἄξιόν ἐστιν», η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, Αρχιεπίσκοπος Νέας Ρώμης – Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, εόρτασε την ονομαστική του εορτή. Στις ιερές ακολουθίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην έδρα του Πρωτοθρόνου Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, παραβρέθηκαν πολυάριθμοι αρχιερείς, ιερείς, μοναχοί, πιστός λαός και διακεκριμένες προσωπικότητες από πολλές τοπικές ορθόδοξες Εκκλησίες και χώρες του κόσμου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο προεξήρχε προσευχητικώς ο Παναγιώτατος Πατριάρχης. Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης τέλεσε τον αγιασμό της ανακαινισμένου μεγαλοπρεπούς κτιρίου της Πατριαρχικής Αστικής Σχολής Μαρασλή, το οποίο το Πατριαρχείο το αναστήλωνε τα τελευταία χρόνια με μεγάλο κόπο και αφιέρωση. Στην ομιλία του με αφορμή την εγκαίνια και την επίσημη ξαναλειτουργία του κτιρίου, ο Ποιμενάρχης επισήμανε ότι «Το μέλλον ανήκει σε μία παιδεία, η οποία προσφέρει στον άνθρωπο διέξοδο από τους λαβυρίνθους της κλειστής αυτοπραγμάτωσης και της αδιαφορίας για τον συνάνθρωπο. Το χριστιανικό ήθος βρίσκεται στον πυρήνα αυτής της ιδέας της παιδεύσεως, αφού εμπερικλείει την ιδέα της σχεσιακής ελευθερίας, την κοινωνικότητα, την ανοικτοσύνη προς τον συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη. Δεν είναι τυχαίο ότι «αγωγή» και «αξία» έχουν ετυμολογικά την ίδια ρίζα.»

Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού, η Αυτού Παναγιότης παρέθεσε δεξίωση και υποδοχή για τους επισκέπτες στο αίθριο του αναστηλωμένου και καθαγιασμένου κτηρίου, όπου δεχόταν τα συγχαρητήρια και τις ευχές των προσελθόντων. 

Ο πανηγυρικός εορτασμός συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα με τον πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Ευχαριστία. Στο τέλος, προσφώνηση με ευχές εξ ονόματος της ιεραρχίας του Θρόνου, με αφορμή των ονομαστηρίων του Παναγιωτάτου Πατριάρχου, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και έπειτα ακολούθησε η αντιφώνηση του ιδίου Πατριάρχου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν και του ευχήθηκαν για την ονομαστική του εορτή.

Ανάμεσα στους πολυάριθμους παρευρισκόμενους από πολλές χώρες ήταν και οι αδελφοί μας, ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος και ο ιερομόναχος Έρασμος, οι οποίοι ήλθαν στο Φανάρι ως εκπρόσωποι της μοναχικής μας κοινότητας, με την ευλογία του Γέροντός μας, Επισκόπου Αντανίας κ. Παρθενίου, ο οποίος λόγω της αγιοκατάταξης των Αγίων Σπάσο και Σπάσα δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει ο ίδιος. Οι πατέρες μας τιμήθηκαν με ειδική υποδοχή στο γραφείο της Αυτού Παναγιότητος, όπου του μετέφεραν τα συγχαρητήρια και τις ευχές του Γέροντός μας και των αδελφοτήτων του. Εκ μέρους του, ο Πατριάρχης εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του προς τους αδελφούς και έστειλε τις πατριαρχικές και πατρικές του ευλογίες στον κλήρο και τον λαό της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Μπίγκορσκι ευχαριστεί τον Θεό που στον ιερό Οικουμενικό Θρόνο σήμερα βρίσκεται μία τέτοια θεόσδοτη προσωπικότητα, η οποία αποτελεί ευλογία για όλη την Εκκλησία του Χριστού. Η χαρά μας είναι μεγάλη που σε αυτούς τους θυελλώδεις καιρούς έχουμε έναν Ηγέτη που με τη σοφία και το πνευματικό του βάθος οδηγεί τους πιστούς στο φως της γνώσης του Χριστού. Από τα βάθη της καρδιάς του ο Γέροντάς μας Επίσκοπος Αντανίας κ. Παρθένιος, μαζί με τους μοναχούς και τις μοναχές του, εύχεται στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο για πολλά ακόμη χρόνια να ηγείται της Εκκλησίας του Χριστού, όπως μέχρι τώρα, με καλά έργα, με ουράνια σοφία και με πατρική αγάπη.

Παρακαλούμε ταπεινά τον Κύριο να του στείλει ουράνια βοήθεια για τον βαρύ σταυρό που έχει σηκώσει και τη μεγάλη ευθύνη που έχει για την Αγία Εκκλησία του Θεού. Είθε να πολλαπλασιάσει την αγάπη, τη σοφία και την διάκρισή του, που είναι και τα χαρακτηριστικά του, και να τον στηρίξει σε όλες τις ευγενείς προσπάθειές του. Κάθε λόγος και πράξη του είναι μαρτυρία της δύναμης της πίστης και της αγάπης προς τον πλησίον, που για μας είναι παράδειγμα και έμπνευση.

Εις πολλά έτη, Παναγιώτατε!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ