Free Porn
xbporn
25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Προύσας σε εορταγορά της Κωνσταντινούπολης

Την 1η Ιουνίου 2024, ημέρα Σάββατο, το Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στην Πόλη διοργάνωσε εορταγορά στους φιλόξενους χώρους του σύγχρονου εμπορικού κέντρου MARMARA FORUM  της Κωνσταντινούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (καθιερώθηκε μετά την Διεθνή Διάσκεψη για την ευημερία των παιδιών που συνεκλήθη το 1925 στη Γενεύη) και με σκοπό την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των Ουκρανών που ζούνε στους πέριξ της Προποντίδος Νομούς. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση αυτή προσήλθαν και μετείχαν στην εορταστική εκδήλωση, με πάγκους εορταγοράς για μεγάλους και μικρούς και συμβολή παιδιών στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, Ουκρανοί των Νομών της Πόλεως, της Ραιδεστού, της Νικομηδείας και της Προύσης.

Το «παρών» έδωσε στην εόρτια αυτή συνάντηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης, ο οποίος αφού συνεχάρη τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην Πόλη, Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, και την σύζυγό του κ. Liudmyla για την πρωτοβουλία τους, επισκέφθηκε όλες τις συμμετοχές, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα, ασφαλώς, στην παρουσία των Ουκρανών της Προύσης, όλων Ορθοδόξων πιστών εκ του ποιμνίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Βιθυνική πρωτεύουσα.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωακείμ, αφού διεβίβασε τον Αναστάσιμο χαιρετισμό, τις πατρικές ευχές και τις ευλογίες της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ στις μετέχουσες στην εκδήλωση κυρίες του Συλλόγου Ουκρανών Προύσης, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια και τον έπαινο της Εκκλησίας για τους κόπους και τον μόχθο τους, αφού τα εκτιθέμενα έργα ήσαν όλα εργόχειρα, προϊόν της προσωπικής εργασίας τους, υπομνήσας την Ευαγγελική Παραβολή των Ταλάντων, από την οποία σαφώς συνάγεται συμπερασματικώς η πλούσια ευλογία του Τριαδικού Θεού προς την ανθρώπινη εργατικότητα και την δημιουργικότητα, η οποία αποτελεί την μόνη προϋπόθεση για την καλλιέργεια των ιδιαιτέρων κλίσεων και των δεξιοτήτων εκάστου και την, ως εκ τούτου, ολοκλήρωση της προσωπικότητός του, αλλά και για την προκοπή του κοινωνικού συνόλου, γενικώτερα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ