Free Porn
xbporn
25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που πραγματοποιήθηκε από 26-28 Μαϊου 2024 στην Αθήνα, έγινε και μία εκδήλωση, την Τρίτη 28/5 το απόγευμα, στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, όπου και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα διαλέξεων Cotsen Hall, μίλησαν οι:

Γιώργος Ορφανάκος, Executive Director, American School of Classical Studies at Athens

On Tuesday, May 28, 2024, a cocktail reception was held at the American School of Classical Studies. George T. Orfanakos, Executive Director, welcomed participants of the 4th Archon International Conference on Religious Freedom. A tour was later provided to see the Gennadius Library and lab.

Ανδρέας Ζομπανάκης, Άρχων Ορφανοτρόφος, Trustee, American School of Classical Studies at Athens; Chair, Board of Overseers of the Gennadius Library

Χρυσόστομος Περεντές, Άρχων Ακτουάριος, President, Archons of the Ecumenical Patriarchate in Canada, Order of Saint Paul the Apostle

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Κατά την εκδήλωση προβλήθηκε και ένα κατατοπιστικό βίντεο για την Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Οι σύνεδροι περιηγήθηκαν κατόπιν στην έκθεση βιβλίων και κειμηλίων της Βιβλιοθήκης.

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη είναι ένα θησαυροφυλάκιο βιβλίων, αρχείων και έργων τέχνης που αποτελούν μαρτυρίες για την κληρονομιά του Ελληνισμού από το τέλος της αρχαιότητας μέχρι τις μέρες μας. Στεγάζεται σε ένα μεγαλοπρεπές μαρμάρινο κτήριο στις πλαγιές του Λυκαβηττού και το όνομα «Γεννάδειον» τιμά τη μνήμη του Γεώργιου Γεννάδιου (1786-1854), πατέρα του ιδρυτή της βιβλιοθήκης, Ιωάννη Γεννάδιου (1844-1932). Διπλωμάτης, λόγιος και βιβλιόφιλος, ο Ι. Γεννάδιος διακρινόταν πάντα από την έντονη και γεμάτη πάθος αφοσίωσή του στην Ελλάδα.

Ο Γεννάδιος είχε πάντοτε την επιθυμία η βιβλιοθήκη του να βρει κάποτε μόνιμη στέγη στην Ελλάδα. Το 1922 προσέφερε τη συλλογή του (26.000 τίτλους) στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα με τον όρο να στεγαστεί σε ειδικό κτήριο, να διασφαλιστεί ως παρακαταθήκη για τον ελληνικό λαό και να είναι ανοιχτή και προσιτή σε όλους τους επιστήμονες όλων των εθνών. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ