test
27.5 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Η ημερίδα παρουσίασης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη, 22 Μαϊου 2024 με μεγάλη επιτυχία σε συμμετοχή, επίπεδο παρουσιάσεων, συναισθηματικής πλήρωσης και εκπαιδευτικής αβροφροσύνης η 3η Διαδικτυακή Παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, από σχολικές μονάδες που εκπόνησαν τα εγκεκριμένα από το Ι.Ε.Π. προγράμματα του Π.Ι.Π.Μ. κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2024-2024.

Με τις ευλογίες και την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τις εμπνευσμένες ομιλίες του Προέδρου του Ιδρύματος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ.  Αλεξ. Κόπτση, της Καθηγήτριας Παιδαγωγικών και Διδακτικής του μαθήματος των Θρησκευτικών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Βασιλικής Μητροπούλου, τις καίριες εκπαιδευτικές τοποθετήσεις των Συμβούλων Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ01 κ. Χάρη Ανδρεόπουλου και Νικ. Ματθαίου και ένα τρίωρο πρελούδιο εκπαιδευτικής καινοτομίας από 15 σχολικές μονάδες και δίκτυα, κατέστη φανερό τοις πάσι πως το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο μήνυμα που εμπεριέχεται στις αξίες που διέπουν το Σεπτό μας Οικουμενικό Πατριαρχείο επί 1700 χρόνια δεν αποτελεί μόνο εκπαιδευτικό υλικό μελέτης αλλά πηγή έμπνευσης, ηθικού μετασχηματισμού και πνευματικής ανάτασης για την εκπαιδευτική κοινότητα!

Οι οργανωτές, δια της θεολόγου κ. Ιωάννας Κλιάρη που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Π.Ι.Π.Μ και συντόνισε τη χθεσινή ημερίδα, ευχαρίστησαν από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες για το θαυμάσιο εκπαιδευτικό κλίμα της χθεσινής βραδιάς, τον κ. Γεωργ. Φούζα, ΕΔΙΠ της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ για την άψογη τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης καθώς και τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς για τον καταιγισμό των σχολίων τους στην πλατφόρμα της εφαρμογής (youtube). Τέλος τόνισαν ότι το Πατριαρχικό Ίδρυμα θα συνεχίσει με την ίδια θετική διάθεση του έργο του σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας έτσι ώστε η προτροπή του Απ. Παύλου «τό Πνεῦμα μή σβέννυτε» (Α΄ Θεσ. 5,19) – που είναι κι θεματικός τίτλος των προγραμμάτων του Π.Ι.Π.Μ. – να συνεχίζει ν΄ αποτελεί εύχυμο καρπό του παιδαγωγικού έργου που συντελείται στα σχολεία της χώρας μας.         

Όλη η διαδικτυακή ημερίδα στον κάτωθι σύνδεσμο:

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών στο ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων του Ιδρύματος:

https://padlet.com/jokliari/2020-4qrc5ljk5vjguaiy

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ