18.4 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από την Μητρόπολη Πριγκηποννήσων (Μ. Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, χθές Κυριακήν των Βαίων, ιερούργησε εις τον Κοινοτικόν Ι. Ναόν του Αγίου Νικολάου της νήσου Χάλκης της κατ’ αυτόν Επαρχίας, ευλογήσας και το κατ’ έτος καθιερωθέν Κοινοτικόν γεύμα.

Το εσπέρας δε της χθεσινής ημέρας,28ης Απριλίου, εχοροστάτησεν εις τον Καθεδρικόν Ι. Ναόν της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, κατά την Ιεράν Ακολουθίαν του Νυμφίου.

Εξάλλου, το απόγευμα του Σαββάτου, 27ης ιδίου, μετά πολλής χαράς εδέχθη την τιμητικήν επίσκεψιν του Εντιμολ. Άρχοντος του Θρόνου, μεγαλοεπιχειρηματίου κου Αθανασίου Μαρτίνου, του και Μ. Ευεργέτου της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων, τον οποίον συνώδευσεν εις το ανακαινιζόμενο υπ’ αυτού ιστορικό Κοινοτικό σχολικό κτίριο της Πριγκήπου, εκφράσας άπαξ έτι την ευγνωμοσύνην της Επαρχίας αυτής του Θρόνου αλλά και του ιδίου προς αυτόν.

Ακολούθως, ο Ποιμενάρχης μας, συνώδευσε τον Άρχοντα εις το σύντομο προσκύνημά του εις την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, και τον προέπεμψεν από της ειδικής αποβάθρας του Δημαρχείου με την τιμητική πάντοτε διευκόλυνσι της αστυνομίας της νήσου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως,

Μ.Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ