19.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Η Κυριακή των Βαΐων στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Ιερά Μητρόπολις Χαλκηδόνος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ευφημίας, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της αγοράς της Χαλκηδόνας, η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε κατά τον όρθρο και προεξήρχε της θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιο Καρατζά, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Ιερολ. Διακ. κ. Αστέριο Μπαρντακτσή.

Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κοινότητας Χαλκηδόνας, η Πρόεδρος και τα μέλη του Μορφωτικού Συνδέσμου Μοδίου, η Πρόεδρος και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Χαλκηδόνας,πολλοί πιστοί από την περιοχή,την Πόλη αλλά και από το εξωτερικό.

Παλαιά παράδοση θέλει την ημέρα αυτή,να τελείται αρτοκλασία υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των Μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Έτσι και φέτος τηρήθηκε η παράδοση αυτή. Αφού εψάλη δέηση, στην συνέχεια ευλογήθηκαν οι άρτοι από τον Σεβασμιώτατο. Στο τέλος ευλόγησε τα Βαΐα των φοινίκων και, αφού μίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα για την σημερινή εορτή, τα διένειμε στον κόσμο ευχόμενος Καλό Πάσχα.

Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Χρυσουπόλεως μετέβη σήμερα το απόγευμα (Κυριακή Βαϊων, 28 Απριλίου 2024) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχιερατικός Προϊστάμενος Θεοφιλ. Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινότητος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε από του Παραθρονίου στην ακολουθία του Νυμφίου, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιο Καρατζά και τον Ιερολ. Διακ. κ. Αστέριο Μπαρντακτσή. Συμμετείχαν αρκετοί πιστοί από την περιοχή της Χρυσούπολης, αλλά και από τις γύρω περιοχές της Μητροπόλεως.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ