19.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ένα βιβλίο του Ι.Ε.Θ.Π. για τον Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς

Ένα ενδιαφέρον Βιβλίο. Έκδοση Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Ι.Ε.Θ.Π.), Μελάθρου Αναστασίου-Ιουλίας Μπίλλη, Θεσσαλονίκη (οδ. Μουσών 37, Τ.Κ. 54634, Άνω Πόλη).

            Τίτλος Βιβλίου: «Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς, Τσέλιε Σερβίας (1894-1979). 130 έτη από της γεννήσεώς Του (1894-2024)», σελ. 180.

            Το έργο είναι συλλογικό του Επιστημονικού Επιτελείου Ι.Ε.Θ.Π., υπό την Δ/νση του Καθηγητού Α.Π.Θ. Αθ. Αγγελοπούλου. Ο υπότιτλος αντιπροσωπεύει πλήρως το ζητούμενο: «Ο Φιλόσοφος, Ο Θεολόγος, Ο Ιστορικός, Ο Άνθρωπος, Ο Ασκητής, Ο Άγιος. Μέσα από την αγία βιωτή του και το πολύκροτο συγγραφικό έργο Του».

Περιλαμβάνει 7 ενότητες. Προλεγόμενα. Έργο Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου. Μηνύματα και συμβολές: Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄ και των Σεβ. Μητροπολιτών Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Πλάτωνος. Επίσης, Μηνύματα: του Πρυτάνεως του Παν/μίου Βελιγραδίου (Singidunum), Δρος Μίλοβαν Στάνισιτς και του Προέδρου Τμήματος Σπουδών Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς της Φιλοσοφικής Σχολής Νίσσης Σερβίας Δρος Βλαντιμίρ Τσβέτκοβιτς. Β΄ Βιογραφικά. Γ΄ Αποσπάσματα Αποφθεγμάτων του από τα έργα Του. Δ΄. Παραρτήματα ειδικών μελετών για την θεανθρωπολογία και δράση του Οσίου. Ε. Δημοσιεύματα, στον Ηλεκτρονικό Τύπο για τον Όσιο. ΣΤ. Λεξιλόγιο-Ορολόγιο-Αποφθεγματολόγιο στα έργα του και Ζ΄ Φωτογραφικό υλικό, προσωπογραφίες Του.

Το Βιβλίο διατίθεται για τους ενδιαφερομένους από το Ίδρυμα. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945223117.  

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ