18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πατριαρχική χοροστασία στον Κατανυκτικό Εσπερινό στην Παναγία Μπαλίνου

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εψάλη ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Κυριακή 7 Απριλίου 2024), στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου, χοροστατούντος  του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και παρουσία του Επόπτου της Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου, Θεοφιλ. Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Αδριανού.

Μέσα στον ανακαινισμένο ναό, μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και η χορωδία του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν υπό τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Παναγιώτη Νεοχωρίτη και η εμπνευσμένη ομιλία του Μεγάλου Συγκέλλου π. Ιακώβου έδωσαν το στίγμα της ημέρας και του Εσπερινού της κατανύξεως.

Στον απομακρυσμένο αυτό ναό συγκεντρώθηκαν ορθόδοξοι πιστοί από διαφορετικές εθνότητες και δημιούργησαν την κατανυκτική ατμόσφαιρα που αρμόζει στις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Με το πέρας της ακολουθίας, σύμφωνα με τα ειωθότα, κλήρος και λαός, μετά από την μετάνοια της συγγνώμης, ασπάσθηκε το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Παρόντες απόφοιτοι και διατελέσαντες μαθητές της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που ζουν στην Πόλη καθώς με τη σύμφωνη γνώμη του Παναγιώτατου ο Εσπερινός αυτός θα αποτελέσει σημείο συνάντησης των Θεολόγων της Χάλκης που διαβιούν στην Πόλη και στην Ίμβρο. 

Με την παρουσία τους τίμησαν την Κοινότητα ο Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη, κ. Μαξίμ Βντοβιτσχένκο καθώς και ο χορηγός της Κοινότητας κ. Βύρων Νικολαΐδης.

Δρ Συμεών Σολταρίδης

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ