16.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη Βρυούλων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΡΥΟΥΛΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων μετέβη οδικώς εκ Θεσσαλονίκης εις την Επαρχίαν του, τα Βουρλά της Ερυθραίας στην Μ. Ασία, διά να εορτάσει με τους εκεί Χριστιανούς και προσκυνητάς από την Ελλάδα την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, την πρώτη Κυριακή των Νηστειών, της Ορθοδοξίας.

Ανέκφραστη η συγκίνηση του, αλλά και των εξ Ελλάδος προσκυνητών που αξιώθηκαν να επισκεφθούν την γη των προγόνων τους, αλλά και να εορτάσουν στον τόπο αυτό την μεγάλη αυτή εορτή προς τιμήν της Ορθοδόξου πίστεώς μας.

Εις την ομιλίαν του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι ημέρα θριάμβου της Ορθοδόξου πίστεώς μας, σε σχέση με την αλήθεια για τον Θεό, τον κόσμο, τον άνθρωπο και το νόημα της ζωής. Δεν είναι Χριστιανική πίστη η θεωρία ότι υπάρχει απλά στον κόσμο μια ανώτερη δύναμη.

Δεν είναι Χριστιανική πίστη το να μην αποδέχεται κανείς εξ’ ολοκλήρου το περιεχόμενο της θείας αποκαλύψεως, ούτε όμως και να το αποδέχεται, μόνο θεωρητικά.

Η Ορθοδοξία ούτε ιδεολογία είναι, ούτε φιλοσοφικό σύστημα. Είναι τρόπος ζωής που έχει σχέση με την ενσάρκωση, την Σταύρωση και την Ανάσταση του Θεού Λόγου. Μοναδική οδός σωτηρίας μας είναι, να βιώσουμε την Ορθόδοξη πίστη και παράδοσή μας και να την διατηρήσουμε γνήσια και ανόθευτη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ