19.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος στην Αλεξανδρούπολη

Φως Φαναρίου

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο της Λέσχης των Αλεξανδρουπολιτών κ. Νίκο Μανδάνη για την κοπή της Βασιλόπιτας της Λέσχης.

Το πρωί της Κυριακής ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας ευχαρίστησε τον οικείο ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, για την αβραμιαία φιλοξενία και ευχήθηκε  ο Χριστός να ευλογεί και να προστατεύει πάντοτε όλους τους πιστούς.

Το μεσημέρι, η Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Την βασιλόπιτα ευλόγησαν, ο προσκεκλημένος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος τόνισε στην ομιλία του, το πλούσιο και σημαντικό έργο της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών, διαχρονικά.

Η Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών, με τον δραστήριο πρόεδρο της Νίκο Μανδάνη, ταξιδεύει σχεδόν κάθε χρόνο στη Σηλυβρία και παρίσταται στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, στη γενέτειρα πόλη του, στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ