21.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στον Πατριάρχη

Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Ι.Ε.Θ.Π.) του Μελάθρου Αναστασίου-Ιουλίας Μπίλλη Θεσσαλονίκης στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄

25-29 Φεβρουαρίου 2024

Σκοπός της αποστολής: η υποβολή σεβασμάτων στον Παναγιώτατο και συνεργασία μαζί Του για την προσκυνηματική πορεία στην Βασιλεύουσα (8-12 Μαΐου 2024), εβδομάδα Διακαινησίμου του Πάσχα (Τετάρτη Διακαινησίμου έως Κυριακή του Θωμά). Ο Παναγιώτατος ευαρεστήθηκε να δεχθεί εις ακρόαση την 100μελή αποστολή στον Πατριαρχικό ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, αφού προστεί ο Ίδιος της ιεράς ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού, την παραμονή της μεγάλης εορτής της Ζωοδόχου Πηγής (Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, 16:30). Και αντηλλάγησαν εκδόσεις Ι.Ε.Θ.Π. και Οικουμενικού Πατριάρχου επί θεμάτων εκκλησιαστικής ιστορίας και προσωπογραφίας και ίδια επί του Ουκρανικού και του Μακεδονικού.

Εκ παραλλήλου, μέλη της Αντιπροσωπίας εργάσθηκαν στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και στο Πατριαρχικό Αρχειοφυλακείο, με θέμα ερεύνης τα 100 έτη από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Μητρόπολη Πολυανής  και Κιλκισίου (1924-2024).Επίσης, έκαμαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Μέγα Πρωτοσύγκελλο π. Γρηγόριο, Στον Αρχιγραμματέα π. Βοσπόριο, στον Δ/ντή του Πατριαρχικού Γραφείου π. Αέτιο, στον Δ/ντή του Πατριαρχικού Αρχειοφυλακίου π. Καισάριο και στον Δ/ντή του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου, Καθηγητή Παν/μίου Κωνσταντίνο Δεληκωνσταντή. Τέλος, η Αντιπρσωπεία παρέστη, συμπροσευχομένη, στον εσπερινό της 28ης Φεβρουαρίου 2024, παραμονής των γενεθλίων του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Μέλη της Αντιπροσωπείας: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Επίτιμος Πρόεδρος Ι.Ε.Θ.Π., για να παραστεί στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (26-27 Φεβρουαρίου 2024), όντας ο ίδιος, ο πρώτος αρχαιότερος τη τάξει Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ο Καθηγητής Παν/μίου Αθανάσιος Αγγελόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος Ι.Ε.Θ.Π., ο Ηλίας Μογλενίδης, Γεν. Δ/ντής και Δ/ντής της Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου Ι.Ε.Θ.Π. και ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Θεωνάς.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ