19.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Όμιλος προσκυνητών από την Πτολεμαΐδα στην Μητρόπολη Προύσης

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 όμιλος εκδρομέων από την Πτολεμαΐδα επισκέφθηκε την Προύσα και εκκλησιάστηκε, μαζί με τους Ορθοδόξους Χριστιανούς κατοίκους της όμορφης πρωτεύουσας της Βιθυνίας, κατά την Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ιερατικώς ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, επικουρούμενος από τον Ιερολογιώτατο Διάκονο Επιφάνιο, με την ευκαιρία του εορτασμού της ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ημέρα, κατά την οποία συμπληρώθηκαν δύο έτη από την εισβολή των στρατευμάτων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

          Στο τέλος της Λειτουργίας εψάλη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Ορθοδόξων Χριστιανών, εμπολέμων και αμάχων, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στην διάρκεια της τελευταίας διετίας συνεπεία των συγκρούσεων στα μέτωπα του πολέμου και των βομβαρδισμών αστικών και αγροτικών περιοχών.

          Ο Μητροπολίτης κ. Ιωακείμ προσέφερε στους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Προύσας ως δώρο, εν όψει των επικειμένων γενεθλίων της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, το βιβλίο με τίτλο: «Bir Patrik çocukken» (ένας Πατριάρχης στην παιδική του ηλικία), το οποίο περιέχει μετεφρασμένες στην τουρκική εκθέσεις, τις οποίες είχε γράψει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως μαθητής του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, εμφορούμενος από τη βαθειά αγάπη, που παιδιόθεν έτρεφε με την ευαίσθητη ψυχή του προς τον Θεό, την Εκκλησία, την οικογένειά του, την ιδιαίτερη πατρίδα του Ίμβρο και κάθε συνάνθρωπό του.  

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ