26.3 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΜΝΗΜΗ ΑΓΗΡΩΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΖΕΔΑΚΗ

Επί τη συμπληρώσει 28 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου Τζεδάκη (+ 27-02-1996), του από Λάμπης και Σφακίων, και εξ αφορμής της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος (17 Φεβρουαρίου), κατά την οποία ο αοίδιμος Ιεράρχης εόρταζε τα ονομαστήριά του και είχε χειροτονηθεί Επίσκοπος κατά το έτος 1975, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, όπου, επί του τάφου του μακαριστού Αρχιερέως, ανέγνωσε Ιερό Τρισάγιο, συμπαραστατούμενος υπό της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανακοίνωσε στην Αδελφότητα, ότι η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, εντός του τρέχοντος έτους, θα διοργανώσει Ημερίδα για τον αείμνηστο και λόγιο Μητροπολίτη Θεόδωρο και ότι, συν Θεώ, το έτος 2026, θα προγραμματισθεί εις τιμήν και μνήμην του μακαριστού Ιεράρχου, και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Συνέδριο Γλώσσας και Ιστορίας, επί τη συμπληρώσει 30 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Είη η μνήμη αυτού αιωνία και άληστος.

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 19ης Φεβρουαρίου 2024, στο Περίπτερο του Δήμου Ρεθύμνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γεώργιο Μαρινάκη και άλλους εκπροσώπους αρχών και φορέων, καθώς και αρκετούς ανθρώπους του τόπου μας, υπέγραψαν, στο βιβλίο για τη στήριξη των δικαίων αιτημάτων για τη διασφάλιση της καλής και αποτελεσματικής λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε, ότι η Τοπική μας Εκκλησία θα είναι πάντοτε συμπαραστάτης και αρωγός στον δίκαιο αυτό αγώνα για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, τόσο για τους ανθρώπους του τόπου μας όσο και για τους πολυπληθείς φοιτητές και επισκέπτες που διαμένουν στο Ρέθυμνο. Η υγεία δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΣΕΣΜΕ

Το πρωί της Κυριακής, 18ης Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τσεσμέ της Ενορίας Αγίας Τριάδος Πλατανέ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Δημητρίου Τσακπίνη, και του Ιερολ. Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Ζουμπεράκη.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας και στον πόθο και την καρδιακή προσευχή της μάνας για την θεραπεία του παιδιού της.

Ο Επίσκοπός μας εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του προς την μακαριστή Δήμητρα, πολύτεκνη μητέρα, της οποίας τελέσθηκε κατά την ημέρα αυτή το Ιερό Μνημόσυνο, ευχόμενος στα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της να διακρατούν πάντοτε στην καρδιά τους με προσευχή τη μνήμη της ευλογημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς τους.

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Το απόγευμα της Πέμπτης, 15ης Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ», όπου είχε τη χαρά να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος, παρουσία του Διευθυντού, μουσικολ. Πρωτοψάλτου κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη, των Καθηγητών, καθώς και των μαθητών και μαθητριών της Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους μια καλλίκαρπη χρονιά, με την σκέπη και την πρεσβεία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων της πόλεώς μας, τους οποίους εορτάζομε ιδιαίτερα εφέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τους τελείωση.

Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής για την παρουσία και συμμετοχής της σε διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και θα πραγματοποιηθούν, κατά τη διάρκεια του επετειακού αυτού έτους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ