22.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Όμιλος σπουδαστών Ιεροψαλτικής στην Κωνσταντινούπολη

Όμιλος σπουδαστών της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής εξ Αθηνών, μετά του μουσικοδιδασκάλου τους κ. Χρυσοβαλάντου Σαραφείδη, Ιεροψάλτου, Καθηγητού της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής και χοράρχου του βυζαντινού χορού: «Βυζαντινοί Ψαλμωδοί», συνοδευόμενοι υπό του Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκη, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη το χρονικό διάστημα από 26 έως 29 Ιανουαρίου 2024.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, τους δόθηκε η ευλογία να τύχουν ακροάσεως και να λάβουν την ευχή της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ στην συνέχεια είχαν την τιμή να τους ομιλήσει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης Εκκλησίας κ. Παναγιώτης Νεοχωρίτης, προτρέποντας τους να ψάλουν με φόβο Θεού και με αγάπη στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφερείας Ταταούλων, και με την ευλογία του Παναγιωτάτου, οι προσκυνητές εκκλησιάστηκαν και πολλοί εξ αυτών έψαλαν, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταταύλων, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης και προέβη στην εις διάκονο Χειροτονία του π. Ανδρέου Kravchenko εξ Ουκρανίας, προκειμένου να διακονήσει την Πατριαρχική Εξαρχία Μελίτης. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, παρείχε δεξίωση και με αγάπη αγκάλιασε τους προσκυνητές.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ