23.4 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ακροάσεις του Πατριάρχου (25-26 Ιανουαρίου 2024)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίας Αικατερίνας Σινά, με μέλη της Αδελφότητός του.

Τους Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, με τους Ελλογιμ. κυρίους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, και Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, Ομότιμ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος συνεργάστηκε με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, τον Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους, Ομότιμ. Καθηγητή και Διευθυντή του Α´ Πατριαρχικού Γραφείου, και τον Ελλογιμ. κ. Παντελεήμονα Καλαϊτζίδη, Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου για το προγραμματιζόμενο συνέδριο εις μνήμην του αειμνήστου Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, επί κεφαλής 45μελούς ομίλου προσκυνητών, μεταξύ των οποίων η Εξοχ. Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδος κ. Μαρία Κεφάλα, Βουλευτής Ιωαννίνων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και στελέχη της Διοικήσεως, Καθηγητές και φοιτητές του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας κ. Μύρωνα.

Τον Πανοσιολ. Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο, Ιερατικώς Προϊστάμενο της  Σλαβοφώνου Παροικίας της Πόλεως, μαζί με τους Οσιωτ. Ιερομονάχους Νικόλαο, και Αλέξιο, εκ του Μετοχίου της Ι. Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, στον Γαλατά της Πόλεως.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Στυλιανό Κυμπαρίδη, με τους Εντιμ. κυρίους Νικόλαο Λαζαρίδη, οικονομικό διευθυντή της εταιρείας TROFELIA, και Χρήστο Δημηστό, εμπορικό διευθυντή των εταιρειών “Κτήμα Γεροβασιλείου” και “Κτήμα Βιβλία Χώρα”, με συνεργάτες τους.

Τον Ελλογιμ. Δόκτορα, κ. Ιωάννη Καστανά, Διδάσκοντα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ