15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (24 Ιανουαρίου 2024)

Ακροάσεις (24 Ιανουαρίου 2024)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Πανιερ. Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γεν. Διευθυντή της Αποστολικής  Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενο από τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες κυρίους Δοσίθεο Βασιλόπουλο, κληρικό της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και Δαμασκηνό Πέτρου, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος. Ο Πανιερώτατος επισκέφθηκε την Πόλη κατόπιν Πατριαρχικής προσκλήσεως να εορτάσει στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας τα ονομαστήριά του, κατά τα οποία προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό, την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024.

Τον Σεβ. ΡΚαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Πριγκηπάτου του Μονακό κ. Dominique-Marie David.

Εκπροσωπήσεις (17-21 Ιανουαρίου 2024)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε: 

Από τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κύριλλο, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, στην εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Αναστασίας Χρυσοχόου, κατά σάρκα μητρός του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ελευθερίου Χρυσοχόου, που τελέστηκε από τον Ι. Ναό Παναγίας Κοιμητηρίων Χώρας Πάτμου, την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, κληρικό της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά την εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για την είσοδο στο νέο έτος και την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ