19.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Θεοφάνεια 2024 στο Φανάρι

Επί τη εορτή των Αγίων Θεοφανείων, σήμερα Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προέστη στον Πατριαρχικό Ναό της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολ. Διακόνου κ. Ανδρέου και την εις διάκονον χειροτονία του Οσιωτάτου Μοναχού κ. Εφραίμ, αμφοτέρων εκ της αδελφότητος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Essex Μ. Βρεταννίας.

Στο τέλος της Δοξολογίας, ο Παναγιώτατος τέλεσε τον Μ. Αγιασμό, μετά δε το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της τελετής της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, από την αποβάθρα του Φαναρίου.

Στο Φανάρι για τον εορτασμό των Θεοφανείων παρέστησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι δύο αρχηγοί κομμάτων είχαν διαδοχικές συναντήσεις με φορείς της περιοχής, ενώ στις 16.00 είναι προγραμματισμένη η κατ΄ιδίαν συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος θα έχει και ο ίδιος συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ