17.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Θεοφάνεια 2024 στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ 

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εωρτάσθη η Μεγάλη εορτή των Θεοφανείων εις την Ιεράν Μητρόπολιν Πριγκηποννήσων, με την συμμετοχή πλείστων προσκυνητών εκ των νήσων, της πόλεως και τού εξωτερικού. 

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, την Παρασκευήν, 5ην Ιανουαρίου, εχοροστάτησεν εν τώ Καθεδρικώ Ι. Ναώ της Παναγίας της Ελεούσης κατά τας Ι. Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του Μ. Εσπερινού των Θεοφανείων ως επίσης και κατά την επακολουθήσασαν Θ. Λειτουργίαν του Μ. Βασιλείου,σήμερον δε την πρωίαν προέστη κατά την Θ. Λειτουργίαν της Μεγάλης ημέρας εν μέσω πολλού, ως ελέχθη εκκλησιάσματος, εν τω Μητροπολιτικώ Ι. Ναώ του Αγίου Δημητρίου. 

Επηκολούθησε εις την ειδυλλιακήν παραλίαν της νήσου, έμπροσθεν του Δημαρχείου, η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού, μετά σύντομον δέησιν υπέρ της κατά Θεόν ευημερίας του κόσμου, της πόλεως και της Χώρας ημών και εις ευλογίαν των υδάτων της ιστορικής Προποντίδος. Εκ των δέκα τολμηρών νέων που έπεσαν στην θάλασσα, τον Σταυρόν ανέσυρεν ο εκ των δυναμικών μελών της Ομογενείας μας, κ. Μανώλης Μηνάογλου, όστις και έλαβεν εκ των χειρών του Ποιμενάρχου μας, αργυρούν επιστήθιον σταυρόν, οι δε υπόλοιποι νέοι και μία κυρία ιατρός, ανά έν αναμνηστικόν πρωτοχρονιάς. 

Επηκολούθησε εόρτιον γεύμα, προσφερθέν υπό της Εντίμου Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου. 

Εκ της Ι. Μητροπόλεως, Θεοφάνεια 2024

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ