23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χριστούγεννα 2023 στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος, και η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών της εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Κοινότητας Νεοχωρίου.

Το πρωΐ της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως 24 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή πολλών χριστιανών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενορίτες μας και πολλά παιδιά είπαν τα κάλαντα σε όλους τους Ρωμιούς κατοίκους της Κοινότητάς μας, τους οποίους επισκέφθηκαν στα σπίτια τους, αλλά και σε αρκετά καταστήματα της περιοχής.

Το βράδυ, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού συμπροσευχομένων, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και ο Όρθρος της «Μητροπόλεως των εορτών» και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Πανοσιολ. νέου Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου κ. Γρηγορίου και συνιεργουρούντων του φιλοξενουμένου μας Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σεραφείμ Γιάννου και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου, ενώ διακόνησε ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Οικουμένιος Αμανατίδης, Υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Μετά το πέρας της Χριστουγεννιάτικης μυσταγωγίας, ακολούθησε δείπνο στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε, κατά την παράδοση της Κοινότητάς μας, η Θεία Λειτουργία στο Αγίασμα της Παναγίας της Φάτνης, με τη συμμετοχή ικανού αριθμού πιστών.

Η Κοινότητα Νεοχωρίου εύχεται σε όλους διαρκή τη χαρά των Χριστουγέννων!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ