24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Πατριαρχική ευλογία έφθασε στα ορφανά παιδιά του Ντόρτμουντ

Η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πληροφορηθείς για την ετήσια φιλοξενία των πλέον των 100 Ορφανών παιδιών, ποικίλης εθνοτικής και πολιτισμικής καταγωγής του Ντόρτμουντ, και των επιμελητών τους, απέστειλε 100 Σταυρούς με την εντολή να επιδοθούν σε όσα εξ αυτών ανήκουν σε χριστιανικές Ομολογίες, ενώ επέδειξε σαφή μέριμνα ώστε αδιακρίτως όλα τα πονεμένα της ζωής και του πολέμου να φύγουν από τον Ιερό Ναό με τη χαρά και τη θαλπωρή της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Στο πνεύμα αυτό αφού ξεναγήθηκαν τα παιδιά και οι επιμελητές τους στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων του Ντόρτμουντ. 

Στη συνέχεια παρετέθη πλουσιοπάροχο γεύμα που ετοιμάσθηκε με αγάπη από ομάδα εκ των Εθελοντριών και Εθελοντών της Ενορίας στην ανακαινισμένη Αίθουσα Εκδηλώσεών του. 

Μετά το άριστον ακολούθησε σύντομη παρουσίαση χορογραφιών από περιοχές της πονεμένης Ρωμιοσύνης στον Πόντο, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ποντίων Ντόρτμουντ και Περιχώρων Ξενητέας. 

Η χαρά των παιδιών διαγραφόταν εμφανώς στα πρόσωπά τους όταν παροτρύνθηκαν και χόρεψαν κι αυτά υπό τον ήχο της λύρας και του νταουλιού. 

Η Πατριαρχική Ευλογία επιστέγασε την εκδήλωση: αφού ο ιερέας ανέφερε στους παρευρισκομένους τη σημασία της Μητρός Εκκλησίας για την ευστάθεια της Χριστιανοσύνης και του μηνύματος της Ειρήνης στον Κόσμο όσο και τον καταλυτικό και πρωτεύοντα ρόλο της Σεπτής Κορυφής των Ορθοδόξων, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, επέδωσε στο χέρι κάθε χριστιανού παιδιού το Ιερό Σύμβολο της Χριστιανοσύνης, που αυτή τη φορά έφερε τη σφραγίδα της αγάπης του Πατριάρχη του Γένους, και μια γιορτινή σακούλα γεμάτη δώρα που προσέφεραν και ανώνυμα οι Ενορίτες.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ