16.7 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μια ξεχωριστή εκδήλωση στον Άγιο Γεώργιο Νέας Χηλής

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στον παλαιό-πέτρινο ναό του Αγ. Γεωργίου Ν. Χηλής της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα βίας κατά των γυναικών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση βυζαντινών ύμνων μαρτυρησάντων γυναικών Αγίων της Εκκλησίας.

Τους ύμνους παρουσίασε Βυζαντινός Χορός υπό την διεύθυνση του μουσικολόγου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής, κ. Άγγελου Μπέντη.

Στη συνέχεια, η κα. Ουρανία Πανταζίδου παρουσίασε το κείμενο «Οι ζωγραφιές της Μυρσίνης» της Νεφέλης Π. Ζανή, με θέμα την κακοποιημένη γυναίκα και έδωσε το λόγο στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης και ψυχολόγο, κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος με την ιδιότητα του επίτιμου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίασε γεγονότα, αλλά και σημαντικές ενέργειες και παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ., για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τις κακοποιητικές συμπεριφορές κατά των γυναικών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννης Ναϊτίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου κ. Δ. Κελεμίδης, ο πρόεδρος του Μουσείου Λαογραφίας & Φυσικής Ιστορίας Ν. Χηλής, π. Γεώργιος Κομνίδης και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Ν. Χηλής, κα Β. Μόσιαλου.

Ακολουθεί video με ύμνους από τον Βυζαντινό Χορό.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ