21.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γέρων Περγάμου Ιωάννης: “Εκκλησία και έσχατα” (Βίντεο)

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου έχει αρχίσει να ψηφιοποιεί το αρχείο των εκδηλώσεων της, που καλύπτει πλέον πάνω από μία εικοσαετία. Μέσα σ’ αυτή την εικοσαετία διακεκριμένοι ομιλητές, θεολόγοι και όχι μόνο, παρουσίασαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, κάποιες μάλιστα χαρακτηριστικά ρηξικέλευθες.

Από σήμερα, αρχίζουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα αυτό το υλικό, ξεκινώντας με την εκδήλωση του κύκλου «Εκκλησία και Εσχατολογία» της 24ης Φεβρουαρίου 2001, με ομιλητές τον Θανάση Ν. Παπαθανασίου («Εσχατολογία και ιεραποστολή»), τον Δημήτρη Μόσχο («Το εσχατολογικό στοιχείο στον Αιγυπτιακό Μοναχισμό») και τον Μητροπολίτη Περγάμου κυρό Ιωάννη Δ. Ζηζιούλα («Εκκλησία και έσχατα») και με συντονιστή τον Διευθυντή της Ακαδημίας Παντελή Καλαϊτζίδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Forum (όλοι οι όροφοι του κτηρίου ήταν γεμάτοι από κόσμο!). Η βιντεοσκόπηση έγινε από τον π. Αλέξανδρο Σαγάνη, η ψηφιοποίηση και η επεξεργασία από τον Γιώργο Λαγδάρη και τον Παναγιώτη Θεοδοσίου. Τα επεξεργασμένα κείμενα αυτού του κύκλου διαλέξεων έχουν δημοσιευτεί στον ομώνυμο τόμο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 2003 και επανεκδόθηκε από την Εκδοτική Δημητριάδος το 2014.

Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ