Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος στην εορτάζουσα φερώνυμη Ενορία στο προάστιο Mascot του Σύδνεϋ.
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, χοροστάτησε στον Μ. Πανηγυρικό Εσπερινό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, της Εκκλησίας Κύπρου. Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, συνιερουργούντων του Αρχιερέως εκ της παλαιφάτου Αποστολικής Εκκλησίας της Μεγαλονήσου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε με αδελφικούς και φιλόφρονες λόγους τον Θεοφιλέστατο κ. Γρηγόριο για την τιμητική παρουσία και συμμετοχή του στην Ιερά Πανήγυρη της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης Mascot. Επισήμανε δε ότι η επίσκεψή του προκαλεί αισθήματα χαράς και συγκινήσεως σε όλο το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας. Χαράς διότι «κάθε φορά που έρχονται άνθρωποι από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, το Άγιον Όρος ή τα Ιεροσόλυμα, αισθανόμαστε ότι οι γέφυρες που θέλουμε να διατηρήσουμε μαζί τους είναι ισχυρές και μπορούμε να τις διαβαίνουμε». Και συγκίνηση, διότι «στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου, βλέπουμε όλους αυτούς τους αγώνες και τις αγωνίες του Κυπριακού λαού». Ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Επίσκοπο Μεσαορίας όταν θα επιστρέψει στην ηρωοτόκο και αγιοτόκο Κύπρο, να έχει αποκομίσει ευλογημένες εμπειρίες από την επικοινωνία και συναναστροφή του με τον φιλόχριστο λαό της πέμπτης ηπείρου.
Αντιφωνώντας, ο Θεοφιλέστατος κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Ποιμενάρχη, τους κληρικούς και τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για την αγάπη τους και για τη θερμή φιλοξενία που του παρέχουν. Επιπλέον, εξήρε τη διακονία και το έργο του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ευχόμενος να συνεχίσει απρόσκοπτα να εκπέμπει το πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να πυκνώνει το πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πέμπτη ήπειρο.
Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, ομιλώντας καταλλήλως στο εκκλησίασμα για τον βίο, τα χαρίσματα και τις αρετές της τιμώμενης Αγίας. Εστίασε ιδιαίτερα στην αγάπη για τον Θεό, την οποία διέθετε η Αγία Αικατερίνη, όπως και όλοι οι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας, η οποία αποτέλεσε το κίνητρό της για να υπομείνει σκληρά βασανιστήρια και τελικώς να χύσει το αίμα της για την αλήθεια του Χριστού. Απορρίπτοντας την εσφαλμένη πεποίθηση ότι η αγάπη για τον Θεό είναι μια αρετή που κατακτάται εύκολα και άκοπα, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι «όταν λέμε “αγαπώ τον Θεό”, σημαίνει ότι “ο Θεός είναι η μεγάλη προτεραιότητα της ζωής μου”». «Η λέξη “αγαπώ” ξεκινά από το A και καταλήγει στο Ω, και είναι μια λέξη που τα περιλαμβάνει όλα», παρατήρησε χαρακτηριστικά, για να επισημάνει: «Και όταν λέμε “αγαπώ τον Θεό”, δεν έχω δικαίωμα να αγαπώ τον Θεό με εκπτώσεις. Αγαπώ τον Θεό με όλη μου τη δύναμη, με όλη μου την ύπαρξη, με όλο μου το είναι. Και ναι, αν χρειαστεί, θα δώσω και την ζωή μου ακόμη όπως την έδωσε η Αγία Αικατερίνη. Αυτό σημαίνει αγάπη προς τον Θεό και αυτή την αγάπη πρέπει να αποκτήσουμε».
Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη διακονία του τον Ιερατικώς Προϊστάμενο, π. Παναγιώτη Μαυρομμάτη, κάνοντας λόγο για έναν ευλογημένο κληρικό με εκκλησιαστικό ήθος, απηύθυνε στους πιστούς τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του για την εορτή της Προστάτιδας της Ενορίας του, καθώς και για την επικείμενη εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου.