20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος στο Κεστεκίδειο Σχολείο Βρυξελλών

Παρουσία του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδος κ. Κυριάκου Πιερακάκη πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή για χρήση του Δημοτικού Κεστεκίδειου Σχολείου Βρυξελλών το μεσημέρι της 22ας Νοεμβρίου 2023. 

Τον Υπουργό και τους συνεργάτες του υποδέχτηκαν στους ανακαινισμένους χώρους του κτιρίου συγκροτήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, εκ μέρους του ιδιοκτήτου που είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, παρουσία των εκπαιδευτικών και άλλων Ελλήνων παραγόντων στις Βρυξέλλλες. 

Το Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών, αποτελεί περιουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και δωρεά των Μεγάλων Ευεργετών Κεστεκίδου. Το κτίριο έχει παραχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει αναλάβει, μέσω της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), την υποχρέωση να υλοποιήσει όλα τα αναγκαία ανακαινιστικά έργα, προκειμένου να καταστεί πλήρως κατάλληλο για την λειτουργία του ως σχολικό συγκρότημα. 

Το πρώτο αυτό βήμα της παραλαβής των χώρων που στεγάζουν το Δημοτικό Σχολείο χαροποίησε ιδιαίτερα τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και την Ελληνική Ομογένεια των Βρυξελλών. Η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας δεν αποτελεί μόνο επιστροφή στην κανονική λειτουργία του σχολείο, αλλά, ταυτόχρονα, δίνει προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική παιδεία στο κέντρο της Ευρώπης. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ