22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ορκωμοσία στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΕΑΚ  η προγραμματισμένη ορκωμοσία των αποφοίτων. Παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου Β΄, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος, προϊστάμενος του Ι. Προσκυνηματικού Ναού της Αγίας Σκέπης, τα μέλη του Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού, φοιτητές, όπως επίσης οι γονείς και συγγενείς των αποφοίτων.

Μετά την επίδοση των πτυχίων, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Αναπ. Καθηγητής κ. Μιχ. Στρουμπάκης, απευθυνόμενος  στο ακροατήριο, εξέπεμψε κατά τρόπο σαφή μηνύματα αγάπης και παιδείας, εστιάζοντας τον λόγο του στην ιερότητα του χώρου, όπως επί πολλά έτη απρόσκοπτα λειτουργεί υπό την στέγη της τοπικής Εκκλησίας και την μακρόπνοη ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην πολυσήμαντη αποστολή του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και τις απορρέουσες ευθύνες των πτυχιούχων.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών κ. Ευθύμιος απεύθυνε συγχαρητήριο λόγο στους αποφοιτήσαντες με την ευχή να αξιοποιήσουν το πτυχίο τους διακονώντας την Εκκλησία.

Στην κατακλείδα της εκδήλωσης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος εξέπεμψε θερμό χαιρετισμό, αποδίδοντας τον δίκαιο έπαινο στους ορκισθέντες, διαγράφοντας με γλαφυρό τρόπο τις μέλλουσες ευθύνες τους, ως μελετητές του θεολογικού λόγου, τονίζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συμβολικό κέρασμα και ανταλλαγή των προβλεπόμενων ευχών.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ