18.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (12 Νοεμβρίου 2023)

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη, το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023, στην τελετή της επισήμου παραδόσεως τμήματος του παλαιού Ρωμαίηκου Κοιμητηρίου της Κοινότητας Hasköy (Πικριδίου) προς την Συροϊακωβιτική Κοινότητα της Πόλεως, με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως των απαραίτητων έργων υποδομής για την χρήση του χώρου.

Στην τελετή παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και ο Προύσης κ. Ιωακείμ, ο Σεβ. Μητροπολίτης των εν τη Πόλει Συροϊακωβιτών κ. Filüksino Yusuf Çetin, πλαισούμενος από κληρικούς του και μέλη της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος, καθώς και η Πρόεδρος και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Κοινότητος Πικριδίου και άλλοι ομογενειακοί παράγοντες. 

Κατά την τελετή μίλησαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Σεβ. Μητροπολίτης των εν τη Πόλει Συροϊακωβιτών και άλλοι παράγοντες της Κοινότητός του, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά για την παραχώρηση της εν λόγω έκτασης, με την οποία επιλύεται μία μεγάλη ανάγκη της Κοινότητός τους.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Υπήρξε σχετική ενημέρωση για τα θέματα της Μονής και την δυσκολία που δείχνει η Ελληνική Πολιτεία στην εκτέλεση των τελεσίδικων αποφάσεων. Ο Παναγιώτατος εξέφρασε για άλλη μια φορά την συμπαράσταση στον αγώνα που καταβάλει η αδελφότητα.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μύρων κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ζήτησε τις σεπτές Πατριαρχικές ευχές για τα ονομαστήριά του.

Εκπροσωπήσεις (11-12 Νοεμβρίου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αλικαρνασσού κ. Αδριανό, κατά το δείπνο που παρέθεσε ο Εντιμ. κ. Βύρων Νικολαΐδης, Επιχειρηματίας, με την ευκαιρία των θυρανοιξίων του ανακαινισμένου δαπάναις του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλίνου,  στο Ξενοδοχείο Çırağan Palace Kempinski, το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023.

Από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιο, στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων Sosyal Yaşam Şehrimiz του Ιδρύματος Darülaceze,  στο Arnavutköy, στην περιοχή του Αεροδρομίου της Πόλεως, και τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Εξοχ. Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan, την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023.

Από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, σε μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Τουρκία, με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδος από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας,  στο Atatürk Kültür Merkezi (AKM) της Πόλεως, το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023. 

Από τον Ιερολ. Διάκονο της Σειράς κ. Βαρνάβα στην κηδεία του Abdullah Korucu, που τελέστηκε στο Νεκροταφείο Yeni Ayazağa της Πόλεως, την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ