21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Έλληνες διεθνολόγοι καθηγητές στην Κοινότητα Σταυροδρομίου

Μεγαλώνυμος Κοινότης Σταυροδρομίου

Σήμερα 20 Οκτωβρίου 2023 επισκέφθηκαν την Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου Έλληνες διεθνολόγοι καθηγητές οι οποίοι βρέθηκαν στην Πόλη στο πλαίσιο του Ελληνοτουρκικού συνεδρίου που συμμετείχαν Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί στην Πόλη.
Οι Έλληνες ακαδημαϊκοί ήταν οι Κωνσταντίνος Φίλης-Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, Παναγιώτα Μανώλη αναπλ. Καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας των Διεθνών Σχέσεων στο Παν. Πελοποννήσου, Σωτήρης Σέρμπος-αναπλ. Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν. Θράκης και Κωνσταντίνος Υφαντής-Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι τέσσερις ακαδημαϊκοί συνοδεύονταν από τον επίτροπο της κοινότητας Μέγα Ρεύματος και της σχολής του Γαλατά Μανώλη Κωστίδη.
Τους υποδέχθηκε ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας ο οποίος τους ξενάγησε στο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και τους ανέφερε τα ιστορικά δεδομένα του Ναού. Στην συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν τους χώρους του συσσιτίου και το Δημιουργικό Εργαστήρι για το οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Παπαλιάρης εξηγώντας το παρεχόμενο έργο και γενικά για την Ομογενειακή εκπαίδευση.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ