24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Πατριάρχης στο Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το πρωί της Πέμπτης, 12 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Çağatay Erciyes, ο οποίος παρέθεσε πρόγευμα προς τιμήν του Παναγιωτάτου.

Στη συνέχεια μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο των Αθηνών όπου τέλεσε Τρισάγια προ των τάφων των μακαριστών Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, και Μητροπολίτου Περγάμου κυρού Ιωάννου, και αμέσως μετά, κατόπιν επιθυμίας του, επισκέφθηκε τον τάφο της αειμνήστου Σοφούλας Αφεντούλη, προκειμένου να θαυμάσει το εξαιρετικό γλυπτό που την απεικονίζει «Κοιμωμένη», δημιούργημα του κορυφαίου γλύπτη αειμνήστου Γιαννούλη Χαλεπά.

Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης μετέβη στην έδρα του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής αυτού Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, πλαισιούμενος από συνεργάτες του.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Οκτωβρίου 2023, δέχθηκε στο κατάλυμά του σε κατ’ ίδιαν συνάντηση τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο. Οι δύο Προκαθήμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος παρέστη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 έτη του περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» και στα 15έτη διακονίας του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε με την ίδια αφορμή στο Δημαρχείο Αθηνών ο Εντιμ. Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Φωτό:  Νίκος Παπαχρήστου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ