17.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κήρυξε την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία”

Σήμερα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κήρυξε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών την πανηγυρική έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία”, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, των Αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. Γεωργίου, Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου, Αντιπροσωπειών Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και άλλων υψηλών προσκεκλημένων.

Photo: KOSTAS TZOYMAS/EUROKINISSI
Photo: KOSTAS TZOYMAS/EUROKINISSI
Photo: KOSTAS TZOYMAS/EUROKINISSI
Photo: KOSTAS TZOYMAS/EUROKINISSI

Πριν την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τον Παναγιώτατο καλωσόρισε εγκάρδια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος καθώς και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά τη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Άετιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ελευθέριος Χρυσοχόος.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών όπου κήρυξαν την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ