18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρων με ομάδα νέων στην ΟΑΚ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΑΚ

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) είχε την χαρά να υποδεχθεί τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Δρ. Γεώργιο Κοχιαδάκη, συνοδευόμενο από τον Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ. Χρήστο Λιονή και τον Πρόεδρο της Kosmos Group κ. Μιχαήλ Βλατάκη. Τους υψηλούς επισκέπτες καλωσόρισε και υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς και ο Διοικητικός Διευθυντής του Αννουσάκειου Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιος Αρετάκης. Στην συζήτηση που ακολούθησε, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την χαρά τους για το έργο του Ιδρύματος, καθώς για τις συνεδριακές του εγκαταστάσεις, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ερευνητικό έργο της Ακαδημίας και ιδιαίτερα στα θέματα Βιοηθικής και την συνεργασία τόσο με σημαντικούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου όσο και με τον κ. Λιονή σε θέματα κοινωνικής ιατρικής.

Παιδιά από Νέα Ζηλανδία

Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία ομάδας νέων από την Νέα Ζηλανδία συνοδευόμενη απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα, η οποία φιλοξενήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, στο πλαίσιο ειδικού Προγράμματος που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με στόχο και σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων και την δημιουργία γέφυρας πολιτισμού με την γη των πατέρων τους. Τα παιδιά τα συνόδευαν οι γονείς τους στο πρώτο τους αυτό ταξίδι στην Κρήτη, αναζητώντας την ταυτότητα τους, την οποία βρίσκουν μέσα από την ιστορία, την παράδοση και την πίστη αυτού του τόπου. Κατά τη διαμονή τους στην Κρήτη, μετά από μια ολιγοήμερη στάση στη Λήμνο, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με νέους της ηλικίας τους, ενώ έδωσαν νέα ημερομηνία συνάντησης για το επόμενο έτος. H πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας αποσκοπεί να έλθουν τα παιδιά στην Ελλάδα και να γνωρίσουν την Κρήτη, τον πολιτισμό και την ιστορία της, καθώς και τους ιστορικούς δεσμούς με τη Χώρα που προέρχονται, λόγω της σημαντικής παρουσίας των Νεοζηλανδών στρατιωτών στο νησί κατα τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κηπουροί Τοπίου

Συνεχίζονται οι εργασίες των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τα κρατίδια της Γερμανίας Rheinland-Pfalz, Saarland και τις αντίστοιχες Επαγγελματικές Σχολές (Επαγγελματική Σχολή Επεξεργασίας της Πέτρας και Κηπουρών του Τοπίου Galabau και Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Σχολή του Ερυθρού Σταυρού κ.ά.), υπό την καθοδήγηση των Εκπαιδευτών τους Alexander Kreisel, Michael Hemmes, κ.ά. Ολοκληρώνοντας η πρώτη ομάδα την διαμονή τους στην Ακαδημία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης με επισκέψεις σε διάφορες Ιερές Μονές και αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής.  

Η Γενική Συνέλευση της ACK

50 χρόνια εορτάζει φέτος το Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών του Κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης (Baden-Württemberg). Μέλη του Συμβουλίου, με τον υπεύθυνο από ορθόδοξης πλευράς τον Πρόεδρο, π. Δημήτριο Κατσάνο, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, βρίσκονται στην Ακαδημία για την πρώτη τους επίσημη Συνέλευση, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερές Μονές και ενοριακές κοινότητες, αρχαιολογικούς χώρους και να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης μας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ