19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Όμιλος φοιτητών από την Θεολογική Σχολή του Eichstätt στο Μόναχο στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την Μητρόπολη Χαλκηδόνος όμιλος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών φοιτητών από την Θεολογική Σχολή του Eichstätt στο Μόναχο συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους Dr. Thomas Kremer.

Αφού πρώτα περιηγήθηκαν στους δρόμους της ιστορικής Πόλεως της Χαλκηδόνας κατέληξαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου τους υποδέχθηκε ο σεπτός ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Τους καλωσόρισε στην Γερμανική γλώσσα στην συνέχεια τους μίλησε στην Αγγλική για την ιστορία της Χαλκηδόνας και της Μητροπόλεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αμφιπρόσωπη εικόνα της Παναγίας Χαλκηδονίτισσας και της Σταύρωσης (14ος αι.) θαυμάζοντας το μοναδικό αυτό κειμήλιο.

Στην συνέχεια στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού προσφέρθηκε πλούσιο πρωινό κέρασμα, μερίμνη της Κοινότητας Χαλκηδόνας και του Άρχοντος Ασηκρήτου κ. Φώτη Κατσή, όπου σε θερμό κλίμα διεξήχθη γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των φοιτητών και του Σεβασμιωτάτου. Οι φοιτητές, αφού ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την φιλοξενία, αναχώρησαν ενθουσιασμένοι συνεχίζοντας το πρόγραμμα τους στην Πόλη μας.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ