20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος στην Μητρόπολη Ελασσώνος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, πρό της επιστροφής του εις τα ίδια, επεσκέφθη την Ιεράν Μητρόπολιν Ελασσώνος, προς εκπλήρωσιν της από ετών επιθυμίας του όπως τελέση μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, εν Χριστώ αδελφού και φίλου αυτού γενομένου.

Ο Ποιμενάρχης μας, κατά την σύντομον παραμονήν του εις την ειδυλλιακήν πόλιν της Ελασσώνος, εδέχθη την πολλήν αγάπην και τας τιμητικάς περιποιήσεις του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Μετ’ αυτού, επεσκέφθη, χθές, Σάββατον, 30ήν Σεπτεμβρίου, την  γυναικείαν Ι. Μονήν της Αναλήψεως, παρακολουθήσας εις την συνέχειαν Μουσικήν Συναυλίαν της παιδικής χορωδίας του Δήμου της πόλεως, εν τω τέλει της οποίας απηύθυνε κατάλληλον χαιρετισμόν.

Σήμερον δέ, Κυριακήν, 1ην αρξαμένου μηνός Οκτωβρίου, προέστη της επιμνημοσύνου Θ. Λειτουργίας εις την Ι. Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν της Αγίας Τριάδος Σπαρμού, εν συλλειτουργία μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος, ετέλεσε δε εν τέλει εις την κρήνην του αυλείου χώρου τον αγιασμόν του νέου μηνός,επί του τάφου δέ  του εν Κυρίω αναπαυομένου Μητροπολίτου Βασιλείου, το νενομισμένον τρισάγιον.

Επηκολούθησεν επιμνημόσυνος δεξίωσις και επίσημον μοναστηριακόν γεύμα, παρατεθέν υπό του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αρχιμ. κ. Νικάνορος και της περί αυτόν Ι. αδελφότητος.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως,

1η Οκτωβρίου 2023

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ