18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μια μουσική παράσταση για τα 100+1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

“ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ” ήταν ο τίτλος της μουσικής παράστασης της Φένιας Παπαδόδημα για τα 100+1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο προαύλιο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού στην Αθήνα.  

Η παράσταση περιλάμβανε αληθινές ιστορίες των ξεριζωμένων της Μικράς Ασίας, πλαισιωμένες από μουσική και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Άγιος Γεώργιος», σε συνεργασία με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους Αμαρουσίου και Αγίου Γεωργίου Γκιουλ Μπαξέ Πεντέλης και τη συμμετοχή του Αθλητικού Σωματείου «Απόλλων Σμύρνης». 

Ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης, χαιρέτισε την εκδήλωση και διάβασε τα μηνύματα που έστειλαν στους διοργανωτές ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος. Τα παραθέτουμε στη συνέχεια.

Αγαπητοί μου,

Με πολλήν χαράν έλαβα την πρόσκλησή σας στην έκδήλωση που διοργανώνετε από κοινού οι Μικρασιάτες των Βορείων Προαστίων των Αθηνών. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Σας συγχαίρω για τη διοργάνωση και εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτή. Δεχθήτε με την ευκαιρία τις πλέον θερμές ευχές μου για την επιτυχία όλων των δραστηριοτήτων σας που στοχεύουν στη διατήρηση της πολιτισμικής και πολιτιστικής ταυτότητάς σας και συντηρούν την μνήμην των αλησμονήτων πατρίδων των προγόνων σας, όπου έταξεν ημάς ο Θεός να διακονούμε στην Εκκλησίαν Του και να συνεχίζουμε την μαρτυρία της Εκκλησίας και του Γένους μας.

Αναμένοντας με πολλήν χαράν όλους σας εδώ στα πατρογονικά σας χώματα σε πρώτη ευκαιρία, διατελώ μετά της εν Κυρίω αγάπης και ευχών

Ο Σμύρνης Βαρθολομαίος

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Δάφνη Πανουργιά, Φένια Παπαδόδημα, Ροδή Τομουρτζούκγκιουλ – ΦΩΝΗ 

Παναγιώτης Βέργος –ΣΑΝΤΟΥΡΙ 

Χρήστος Δαλιάνης – ΒΙΟΛΙ 

Κώστας Μήτσιος – ΛΑΟΥΤΟ 

Στέφανος Αγιόπουλος – ΚΡΟΥΣΤΑ 

Αφηγητές

Χαρά Λεμονή 

Φένια Παπαδόδημα 

Δάφνη Πανουργιά 

Ροδή Τομουρτζούκγκιουλ 

ΚΕΙΜΕΝΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Φένια Παπαδόδημα 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ