22.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Εκκλησίας της Φινλανδίας

Φως Φαναρίου

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Φνλανδία, συνεχίστηκε σήμερα, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023,  με επίσκεψη στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ελσίνκι στο Καουνισνιέμι.

Στην Ναό έγινε δέηση για ειρήνη στην Ουκρανία και όλοι προσευχήθηκαν για τους νεκρούς του πολέμου.

Η Πρέσβειρα της Ουκρανίας Όλγα Ντιμπρόβα, κατά την ομιλία της, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την καταδίκη του πολέμου και όλη την υποστήριξη που έδειξε στον ουκρανικό λαό. Παράλληλα, η πρέσβης ευχαρίστησε και τον Αρχιεπίσκοπο Ελσίνκι και πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντα, για τις συνεπείς και δίκαιες δραστηριότητες της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από την αρχή του πολέμου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθύνθηκε ειδικά στους νέους που συγκεντρώθηκαν στην Κατασκήνωση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Από όλες τις εκδηλώσεις αυτής της επίσκεψης, αυτή είναι σίγουρα ό,τι πιο όμορφο. Εσείς παίρνετε το μέλλον της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα χέρια σας. Η Μητέρα Εκκλησία θα σας υποστηρίξει σε αυτό το έργο μέχρι το τέλος».

Παιδιά και νέοι παρέλαβαν αναμνηστική ευλογία από τον Πατριάρχη.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φύτεψε ένα δένδρο στην αυλή του Κατασκηνωτικού Κέντρου, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Λέοντα και την πρέσβειρα Όλγα Ντιμπρόβα.

Φωτογραφίες: Jyri Pitkänen

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ