26.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το Γενέσιο της Θεοτόκου στο ιστορικό Αγίασμα του Γκιοκ Σουγιου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος το Γενέσιο της Θεοτόκου στο Ιστορικό Αγίασμα του Γκιοκ Σου της Κοινότητας Κανδυλλί, το οποίο ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι πιστοί της Πόλης και παλαιότερα αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της περιοχής.

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δαφνουσίας κ. Σμαράγδου, βοηθού Επισκόπου της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγενίου Καρατζά και του διακόνου κ. Αστερίου Μπαρντακτσή.

Στο τέλος τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των Μελών της Κοινότητας και των ευσεβών προσκυνητών του Αγιάσματος.Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί από την Πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκηδόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εορτασμό προσήλθε και ο Δήμαρχος του Δήμου Βεϊκοζ κ. Murat Aydın, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Ο Θεοφιλέστατος, στο τέλος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ για την ευλογία να τελέσει την πανήγυρη και να μεταφέρει τις ευχές του, στην συνέχεια ευχαρίστησε τον δραστήριο Πρόεδρο της Κοινότητας Κανδυλλί Άρχοντα Ρεφερενδάριο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Ιωάννη Δεμιρτζόγλου και τα μέλη της Επιτροπής για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στον πανηγυρικό εορτασμό, μίλησε καταλλήλως κι αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στον ρόλο που διαδραμάτισε για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και στην σημασία της εορτής, ευχόμενος τα έτη όλων να είναι πολλά και η Υπεραγία Θεοτόκος να σκεπάζει και φρουρεί όλους μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του Αγιάσματος και μέσα σ ένα καταπράσινο περιβάλλον προσφέρθηκε πλούσια δεξίωση, συνοδεία μουσικής, με μέριμνα της Κοινότητας, το οποίο ήταν προσφορά της επιχείρισης HERA, η οποία βρίσκεται στο Polonezkoy και ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντίνου και Μαριάνθης Κελέσογλου, ξυπνώντας μνήμες μιας άλλης εποχής, αλλά και χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές για το μέλλον.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ