23.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας για το θέμα των ταυτοτήτων 

Ιερά Μητρόπολις Αρκαλοχωρίου

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Χουμέρι Πεδιάδος.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο λόγο. Μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο και στην πνευματική παρακαταθήκη που άφησε στο νησί μας, αλλά και για το θέμα των νέων ταυτοτήτων. Παρακολουθούμε με πολλή προσοχή, αγάπη και προσευχή, την αγωνία και τα ερωτήματα που διατυπώνονται από καποια μέλη της Εκκλησίας, για το θέμα των νέων ταυτοτήτων. Πιστεύουμε ότι οι αδελφοί μας αναζητούν την αλήθεια. Η αλήθεια όμως στην Εκκλησία εκφράζεται μέσα απο την Εκκλησιαστική ενότητα που εδράζεται στην καρδιακή προσευχητική αγωνία όλων μας. Στην Εκκλησία η αλήθεια του οποίου εγώ μας ή της όποιας ομάδας, με τα πολλά ή τα λίγα εγώ, οδηγεί στη διαίρεση, στην αμαρτία. Το αποτέλεσμα είναι ο διαβόλος να τρίβει τα χέρια του απο χαρά. Αναφέρει ο μέγας Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: «Εκκλησία δεν είμαι μόνος εγώ, αλλά μαζί κι εσείς. Εκκλησία είμαστε όλοι. Μέσα στην Εκκλησία όλοι ενσωματώνονται. Είμαστε όλοι ένα και ο Χριστός κεφαλή… Κανείς δεν πρέπει να θέλει να σωθεί μόνος του, χωρίς να σωθούν και οι άλλοι. Όταν ξεχωρίζουμε τον εαυτό μας, δεν είμαστε χριστιανοί.»

Γι’ αυτό τον λόγο οι οποιαδήποτε απορίες, αγωνίες, ενστάσεις, πρέπει να εκφράζονται εντός της Εκκλησίας και ποτέ έξω από την ενότητα του Σώματος της, με διαιρέσεις και συλλαλητήρια.

Με συλλαλητήρια και διαιρέσεις διασπούμε το ενιαίο σώμα της Εκκλησίας και προγευόμαστε απο τον ορατό κόσμο την κόλαση και όχι τον παράδεισο. Αναφέρει και πάλι ο Όσιος Πορφύριος: «Για να διατηρήσουμε την ενότητά μας, θα πρέπει να κάνομε υπακοή στην Εκκλησία, στους επισκόπους της. Υπακούοντας στην Εκκλησία, υπακούομε στον ίδιο τον Χριστό. Ο Χριστός θέλει να γίνομε μία ποίμνη μ’ έναν ποιμένα». Γι’ αυτό να προσευχόμαστε και να περιμένουμε την απόφαση της Εκκλησίας μας για το θέμα των ταυτοτήτων.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα. Τέλος, επέδωσε τιμητική πλακέτα στον κτήτορα του Ναού κ. Ιωάννη Χουλάκη ως ένδειξη ευχαριστίας για την προσφορά του.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ