Free Porn
xbporn
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η ετήσια πανήγυρη του Προφήτη Ηλία στο Μέγα Ρεύμα

Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Με αισθήματα συγκίνησης και χαράς γιορτάσαμε και φέτος τον Προφήτη Ηλία στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του, όπου ρέει το θαυματουργό Αγίασμά του.

Αρκετοί ενορίτες μας και προσκυνητές από άλλα μέρη της Πόλης ήρθαν και προσευχήθηκαν με ευλάβεια στον πυρφόρο Προφήτη, στις 19 και 20 Ιουλίου.

Στις ιερές ακολουθίες του διημέρου προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητάς μας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Μεγάλο Κατηχητή κ. Χρύσανθο Δημητριάδη, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ευάγγελο Γρηγοριάδη και τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο κ. Κυριακό Κεσίσογλου.

Υπενθυμίζουμε ότι, η πανήγυρη του Προφήτη Ηλία αποτελεί μια παλιά παράδοση του Μεγάλου Ρεύματος, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι συγχωριανοί μας. Για δύο μέρες, μετά τις λατρευτικές συνάξεις στον γραφικό Ναό μας, οι πανηγυριστές διασκέδαζαν, με τη συνοδεία λατερνών και άλλων οργάνων, στα μαγευτικά υψώματα του χωριού μας.

Αυτές οι ωραίες παραδόσεις έρχονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στο νου μας και αναπολώντας το παρελθόν, ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

Χρόνια πολλά!

Και του χρόνου με υγεία!

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Μ. Εσπερινό της εορτής

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ