Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε τον “πράσινο” Πατριάρχη

Χιλιάδες πιστοί, Αρχιερείς, Καθηγούμενοι, ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Μοναστικές Αδελφότητες και οι τοπικοί Άρχοντες υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023 με αισθήματα συγκίνησης και σεβασμού την Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη του Γένους κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ στην ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, στην Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ με την ιδιότητα του Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, παρουσία Συνοδικών Αρχιερέων και μελών της Επιτροπής, προσέφερε εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τιμητική διάκριση στον Παναγιώτατο εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του για την μεγάλη και σημαίνουσα προσφορά του σε θέματα Περιβάλλοντος και Οικολογίας, καθώς και στις αμέτρητες δράσεις ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα για θέματα της οικολογίας και της κλιματικής κρίσης.

Στην συνέχεια τον Παναγιώτατο καλωσόρισαν με θερμά λόγια σεβασμού, αφοσιώσεως και ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Ιεράς Αδεφλότητος της Μονής ο Άγιος Καθηγούμενος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ενώ ακολούθησαν σύντομες προσφωνήσεις, καθώς και επιδόσεις αναμνηστικών στον Παναγιώτατο από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, καθώς και την Δρ. Ιατρικής κ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Μαστολογίας, η οποία εκ μέρους των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του “21”SIS World Congress on Breast Canser & Breast Healthcare Συνεδρίου, το οποίο και τελούσε υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου και διηξήχθη στην Ρόδο, επέδωσε στον Παναγιώτατο το βιβλίο του Συνεδρίου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ