18.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (8-15 Ιουνίου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης, o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τους Σεβ. Μητροπολίτες Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Πατρών κ. Χρυσόστομο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Κρήνης κ. Κύριλλο, Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, Σύμης κ. Χρυσόστομο, και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο. Επίσης, με αφορμή τις επικείμενες πανηγύρεις των Ι. Ναών Αγίων Δώδεκα Αποστολών Φερίκιοϊ και Αγίας Κυριακής Κοντοσκαλίου, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, δέχθηκε τους Σεβ. Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Επόπτη της Περιφέρειας Ταταούλων, και Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, Επόπτη της Περιφερείας Υψωμαθείων, οι οποίοι προσέφεραν τους καθιερωμένους άρτους και προσκάλεσαν Αυτόν να προστεί των ανωτέρω πανηγύρεων.

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Ντμανίσι και Άγαρα-Τασιρίσις κ. Ζήνωνα, Ιεράρχη της Εκκλησίας της Γεωργίας,  με τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Ηλία Jinjolava, υπεύθυνο της Γεωργιανοφώνου Ορθοδόξου Κοινότητος της Πόλεως.

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βλατάδων και Πρόεδρο του εδρεύοντος στην Θεσσαλονίκη Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, μαζί με τον Διευθυντή του Άρχοντα Υπομιμνήσκοντα της Μ.τ.Χ.Ε., Εντιμολ. κ. Συμεών Πασχαλίδη και τον Ελλογιμ. κ. Απόστολο Κραλίδη, Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Πατάρων κ. Αθηναγόρα, βοηθό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καναδά.

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο των εν τη Πόλει ΡΚαθολικών κ. Massimiliano Palinuro.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Μαρούδα, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Γερμανίας.

Τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Στυλιανό Κελαΐδίτη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου.

Την υπό τον Εντιμολ. Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα κ. Παντελεήμονα Βίγκα συντονιστική Επιτροπή για την αναστήλωση του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, με τον Έντιμ. κ. Ömer Kara, επί κεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας ΚΑRA, η οποία μετά από διαγωνισμό ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου εκτέλεσης της πρώτης φάσης των εργασιών στο ιστορικό κτηριακό συγκρότημα, μαζί με συνεργάτες αυτού.

Tον Εντιμ. κ. Daniel Delchev, Νομάρχη του Kardzhali της Βουλγαρίας, με συνεργάτες του, και τον Εντιμ. κ. Todor Georgiev, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Μαρία, επιχειρηματίες, με τους Εντιμ. κυρίους Pavel Pavlov και Stoyan Stoyanov, με τις συζύγους τους, από την Βουλγαρία.

Την Ελλογιμ. κ. Αντωνία Μοροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ, από την Αθήνα.

Τον Εντιμ. κ. Γεώργιο Μπαλγκά, δημοσιογράφο, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Ευαγγελία Πλουμιδάκη, από την Αθήνα.

Τους Εντιμ. κυρίους Ευστάθιο Βελισσάριο, Λογιστή, και Αρτέμη Μπαρμπούνη, από την Αθήνα.

Τους Εντιμ. κυρίους Αντώνιο Φαράκλα, εφοπλιστή, και Δημήτριο Θωμόπουλο, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Χρύσα, από την Αθήνα.

Τον Εντιμ. κ. Παναγιώτη Οζκουρκούτη, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Jaklin και τον υιό τους Χρήστο, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Αδριανούπολης.

Τις Ευγεν. κ. Tuğçe Semerci, Gülin Yetginer και Ayşe Hayta, και τον Εντιμ. κ. Sinan Çelik, Τραπεζικούς, από την Πόλη.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, κατά την βάπτιση του τέκνου του ζεύγους Στεφάνου και Νάρας Κιουτσούκνιλ, που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Ταξίμ, την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023.

Από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο. Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, σε επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Πόλη, την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023.

Από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Νικολογιάννη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Χαράλαμπου Καμπούρη, εξ Ίμβρου, που τελέστηκε από τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Γλυκών Νερών Αττικής, τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023.

Ακροάσεις (8-10 Ιουνίου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Διαδοχικά τους Σεβ. Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Βελγίου κ. Αθηναγόρα, με κληρικούς της εκκλησιαστικής επαρχίας του, και Αυστρίας κ. Αρσένιο.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Πέτρο, Καθηγούμενο της Ι.Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους.

Τον Αιδεσιμ. κ. Φώτιο Ζωγραφίδη, κληρικό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, με τη σύζυγό του, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για το στοργικό ενδιαφέρον του κατά την ασθένεια και την εκδημία της κόρης των Άννας-Φιλοθέης.

Την Οσιοτ. Μοναχή Ιακώβη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, με μοναχές της περί αυτήν Αδελφότητος.

Όμιλο Αποφοίτων της Ι. Θεολογικής Σχολής Χάλκης υπό τον Πρόεδρο της Εστίας Θεολόγων Χάλκης και φίλων αυτής, Εντιμολ. Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Νικόλα Ξεξάκη, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πολυμελή όμιλο προσκυνητών από την Ενορία Ιωάννου του Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ