Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Επ’ ονομαστηρίοις της Α.Θ. Παναγιότητος

Του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμου Φραγκουλάκη

Αννόβερο Γερμανίας

Σε ομιλία του προς τους οφφικιάλους του Οικουμενικό Θρόνου ο μακαριστός Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας αναφερόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το χαρακτηρίζει ως ένα ιστορικό παράδοξο, ένα μυστήριο της Ιστορίας. Κι έτσι καταξιώνεται και καθιερώνεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις μέρες μας παραμένοντας υπερεθνικό και επομένως Οικουμενικό. Αυτή την ιδιότητα ως μυστηρίου της ιστορίας και συνάμα ως ιστορικό παράδοξο προβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος του οποίου τα Σεπτά ονομαστήρια εορτάζουμε σήμερα.

Ο Απόστολος Βαρθολομαίος όπως αναφέρεται στην βιογραφία του υπήρξε αφοσιωμένος μαθητής του Χριστού. Την ίδια αφοσίωση έχει και ο συνονόματός του Οικουμενικός Πατριάρχης του οποίου όλο το έργο φανερώνει Χριστό, μιλάει για το Χριστό με βαθιά πίστη.  Ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην υπερτριακονταετή διακονία του με το πολυσχιδές έργο του και την βαρυσήμαντη θεολογική του προσφορά έχει αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εκτός από ιστορικό παράδοξο και μυστήριο της Ιστορίας έχει αναδείξει και την ιερότητά του, διότι όλες του οι ενέργειες είναι ιερές, σώφρονες και ηγιασμένες, κάτι που δεν μπορούν κάποιοι να καταλάβουν ακόμη και μέσα στην Ορθοδοξία, διότι ουσιαστικά ως μέριμνά τους έχουν την επιβολή των στενών εθνικών τους συμφερόντων και καθόλου δεν ενδιαφέρονται για την ενότητα της Εκκλησίας. Αντιθέτως πιέζουν, εκβιάζουν, εκδικούνται και σε κάποιες περιπτώσεις μάλλον εξαγοράζουν ανίερες συμμαχίες.

Οι καίριες παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου έχουν αποτρέψει πολλές φορές δεινά και ταλαιπωρίες που θα ταλάνιζαν επί μακρόν την Ορθοδοξία. Αυτό βεβαίως κάποιοι δεν το δέχονται και ορισμένοι εξ’ αυτών υποστηρίζουν το εντελώς αντίθετο. Έρχεται όμως κάθε φορά η ιστορία και δικαιώνει τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχου, όπως έγινε τελευταία με την Ουκρανία.

Αναφερόμενος στον Σεπτό Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν και παραμένει άνθρωπος με πολλά χαρίσματα. Έχει γνώση των πραγμάτων και δεν ζει στα σύννεφα. Είναι ένα δώρο του Θεού για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την Εκκλησία, αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Έχει κάνει γνωστό το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ηγετική παρουσία για την Εκκλησία, τολμηρός, δεν φοβάται παρά μόνο τον Θεό».

Συστοιχιζόμενοι με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας αναπέμπουμε Δόξα στον Θεό και τον ικετεύομε να διατηρεί τον Πνευματικό μας Πατέρα τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο κραταιό, απείραστο κακών και άτρωτο ορατών και αοράτων επιβουλών και να τον χαρίζει στην Αγία μας Εκκλησία σώο, έντιμο, υγιή, επί χρόνο μακρύ και ορθοτομούντα το λόγο της αλήθειας Του.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ